Bewegingssensors

Bewegingssensors kopen? Kies hieronder een categorie:

Iedereen kent het wel. Je wil even snel iets pakken in het donker maar je ziet soms niet waar je loopt. Je stoot je teen en de schakelaar vind je ook niet makkelijk in het donker. Een sensor voor een lamp die op basis van beweging activeert is hierbij de ideale oplossing. Een bewegingssensor is dus eigenlijk wat ieder huis nodig heeft. Loop zonder gevaar door de hal, op de trap of naar de badkamer. Zodra je de sensor passeert springt het licht aan. Een groot voordeel van een sensor in huis is de efficiëntie. Na het passeren van de sensor blijft een licht nooit te lang aan staan, waardoor het energiegebruik in huis omlaag gaat. Daarnaast is een sensor op iedere lamp los te installeren, waardoor je geen nieuwe lampen hoeft aan te schaffen.

 

  •  

Bewegingssensor binnen

Nooit meer hoef je in het donker te zoeken naar een schakelaaar. Installeer een een bewegingssensor bij een lamp in de woonkamer, badkamer, hal of gang. Voor het installeren van een losse bewegingsensor raden wij je aan om dit artikel goed door te nemen.

Losse bewegingssensor in plafond installeren

Een losse bewegingssensor plaatsen lijkt moeilijk maar dat is het niet. Stap voor stap helpen wij jou om een losse bewegingssensor te installeren in het plafond.

Stap 1: Maak een gat in het plafond en zorg dat het gat de juiste diameter heeft voor het inbouwen van de sensor.

 

Stap 2: Sluit de stroom af voor de lichtpunten.

 

Stap 3: Ontdoe een gedeelte van de kabels van de beschermlaag.

 

Stap 4: Strip de aders van de kabels.

 

Stap 5: Verbind de aarding en de nuldraad door. Voorzie hierbij ook een verbinding met de nuldraad en de bewegingssensor.

 

Stap 6: Verbind de binnenkomende stroomdraad met L, verbind hierna de vertrekkende stroomdraad met het L accent en als laatst de nulleider verbinden met de N.

 

Stap 7: Verwijder het afdekkapje en plaats de sensor in het plafond.

 

Stap 8: Stel de sensor in naar de gewewenste gevoeligheid, tijdsduur en lichtintensiteit. 

 

Stap 9: Plaats het afdekkapje op de sensor en je schakel de stroom weer aan en de beweggingssensor is geïnstalleerd!