Brocante verlichting online kopen

Brocant staat voor antiek. Brocante lampen krijgen door de antieke verwerking in de lampen een unieke uitstraling.

Brocante lampen staan prachtig in een inrichting die wat verouderd lijkt. Hierdoor komt de antieke sfeer die de lampen geven nog beter tot hun recht. Ook in een klassiek ingerichte ruimte staan de brocante lampen prachtig, want in combinatie met deze ruimtes creëren zowel de lamp als de ruimte een unieke sfeerbeleving.

Lampen in brocante stijl horen bij een interieurstijl die geïnspireerd is door spullen van vroeger. De brocante stijl heeft dus een geschiedenis. Lampen en meubels in het brocante interieur hebben vaak een verweerd uiterlijk met oneffenheden, een belangrijk kenmerk van brocante wat deze spullen juist zo aantrekkelijk maakt. Brocante verlichting bestaat uit lampen met een oude en doorleefde uitstraling. Een ander kenmerk van brocante verlichting is dat deze lampen er oud uit zien maar nog niet zo oud zijn dat ze antiek worden genoemd.

Omdat de brocante stijl zo populair is worden er tegenwoordig ook steeds meer nieuwe brocante lampen ontworpen. Ook in onze webshop vindt u veel nieuwe lampen in brocante stijl. Het voordeel van deze brocante lampen is dat ze wel het doorleefde uiterlijk hebben maar tegelijkertijd nieuw zijn en dus nog jaren mee kunnen!

Landelijke en brocante stijl

Brocante verlichting combineren met andere stijlen? Landelijke verlichting zorgt er net als de brocante lampen voor dat er sfeer en gezelligheid wordt gecreëerd. Brocante lampen passen dan ook perfect in het landelijke interieur omdat het twee stijlen zijn die veel op elkaar lijken. Veel kleuren die in het brocante interieur worden toegepast zien we ook vaak bij de landelijke stijl. Combineren maar!

Ook voor brocante lampen kunt u terecht bij Lampgigant. We hebben allerlei soorten brocante lampen, van brocante hanglampen tot brocante tafellampen toe!

Materiaal en de brocante lampen

Brocante lampen worden van verschillende soorten materialen gemaakt. Een voorbeeld daarvan is rotan/riet, deze materialen geven de lamp een unieke uitstraling, die echt bij het gevoel van vroeger past.

Ook worden er heel veel houten lampen gemaakt als brocante lamp. Dit is dan vaak geen hele houten lamp, maar een lamp die gemaakt is van hout en een ander materiaal, meestal metaal. Dit geeft een unieke sfeer in elk huis of kantoor.

De meeste brocante lampen worden toch van metaal gemaakt. Het metaal krijgt dan een speciale kleur waardoor de lampen een prachtige uitstraling krijgen. Voor een ultieme sfeerbeleving in uw eigen huis of kantoor.

Brocante lampen voor een brocante inrichting

Heeft uw een brocante inrichting in uw huis of kantoor? Dan kunt u dit het beste combineren met de verschillende soorten brocante lampen. Voor elke ruimte is er een bijpassende lamp. Kijk op onze website voor de verschillende mogelijkheden.