Bij het kiezen voor de juiste hotelverlichting in uw hotel komt veel kijken. De keuze is groot en wat is nu dé juiste verlichting voor uw hotel? U zoekt de juiste balans tussen functionaliteit en sfeer, maar deze keuze is moeilijk.

Wat past er bij het interieur en wat spreekt de bezoekers aan? Welke verlichting is er nodig in de badkamer en welke IP-waarde is hier nodig? Om u te helpen bij deze keuzes hebben wij voor u hieronder een overzicht gemaakt met de benodigde lampen per ruimte en informatie over de verlichting per ruimte.

Badkamerlampen

148081-01-1-nqvsz0hbohd5iwzwe8ppafibg5cxe4deg5hiu9fbci

Tips & informatie voor hotellampen

Elke ruimte in een hotel heeft haar eigen verlichting. Bepaal per hotelruimte welke verlichting er nodig is. Een kort overzicht per ruimte:
– Hotelkamer: bedlamp, bureaulamp, plafondlamp of vloerlamp.
– Badkamer: spotjes en/of wandlampen.
– Algemene ruimtes: spotjes, wandlampen, plafondlampen of hanglampen. 

Wanneer klanten uw hotel binnenkomen moeten ze direct een goede eerste indruk hebben van uw hotel. Bij het kiezen van de juiste hotelverlichting is het belangrijk om de juiste combinatie te vinden tussen functionaliteit en sfeer. Kies daarom verlichting die past bij het interieur van uw hotel en verlichting die een fijne sfeer creëert.

Voor de badkamer verlichting uw hotel is het van belang de juiste IP-waarde te kiezen. De meeste gebruikte IP-waarde zijn de volgende: 
– IP44: spatwaterdicht
– IP65 of hoger: waterdicht
Voor meer informatie over de juiste badkamerverlichting bevelen wij u aan om te kijken op de pagina over badkamerverlichting. 

 De noodverlichting in het hotel moet op de volgende plaatsen opgehangen worden:
– bij elke nooduitgang
– bij alle trappen en in elk trappenhuis
– bij elk brandmeldpunt of brandblusvoorziening (5 lux)
– bij elke kruising van gangen
– bij elk punt waar de richting van de vluchtweg veranderd
– bij elke eerste hulppost (5 lux)

De beste verlichting voor uw hotel

Hotelkamer verlichting 

In een hotelkamer zijn de volgende lampen nodig:
– Bureaulamp
– Bedlamp/Leeslamp
– Plafondlamp of vloerlamp
Voor het kiezen van deze soorten lampen is het belangrijk om een goede balans te vinden tussen functionaliteit en sfeer. Zorg ervoor dat alle lampen bij elkaar passen en ze ook bij de inrichting van de hotelkamer passen. Wat spreekt de klanten aan? Hoe wordt de beste sfeer gecreëerd? En wat zorgt ervoor dat ze zich op hun gemak voelen in uw hotelkamer? 

Algemene hotelverlichting

Bij het verlichten van de algemene ruimtes, zoals het restaurant en de lobby, is het belangrijk om erop te letten dat de lampen bij het interieur van het gebouw passen. De lampen benadrukken de uitstraling van het hotel. Let erop dat de lampen duurzaam en energiezuinig zijn. Dit is belangrijk omdat de lampen altijd aan staan en het anders veel energie kost. Door het gebruik van duurzame lampen bespaart u energiekosten. Dit komt doordat de lampen langer meegaan en energiezuiniger zijn.

Hotelbadkamer verlichting

In de badkamers is het belangrijk om lampen te gebruiken die spatwaterdicht zijn. Veelal worden spotjes en wandlampen gebruikt. De wandlampen hangen vaak aan de wand waar de spiegel en de wasbak zich bevinden. Voor het kiezen van lampen in de badkamer is het belangrijk om te letten op de IP-waarde die nodig is bij badkamerverlichting. De lampen moeten spatwaterdicht of waterdicht zijn. Gebruik LED-verlichting. U kan dan kiezen uit dimbare en niet dimbare LED inbouwspots. Bij dimbare LED lampen geeft u de klant de mogelijkheid om zelf de sfeer in de badkamer te bepalen. 

Noodverlichting in hotels 

Voor de veiligheid van klanten is het belangrijk om noodverlichting op te hangen. Deze noodverlichting wijst de mensen de weg wanneer er bijvoorbeeld brand uitbreekt. Voor meer informatie over noodverlichting kan u op deze pagina kijken. 

Advies hotelverlichting

Wilt u advies voor uw hotelverlichting? Bel ons op 030 – 6339653 of vul het onderstaande aanvraagformulier in om te overleggen voor de mogelijkheden.

 

+ GRATIS LED pakket

Bespaar op je energierekening en pak nu jouw GRATIS LED lampen pakket.

Bestel €50+
Gratis LED pakket twv € 15,50

Bestel €75+
Gratis LED pakket twv € 31,50

Bestel €100+
Gratis LED pakket twv € 47,50

Bekijk de actie >