Booglampen

Wist je dat een booglamp…

De booglamp al heel lang bestaat. Het is zelfs het eerste type verlichting dat op elektriciteit werkte. De wetenschapper Sir Davy ontwierp de eerste booglamp, nog voordat de gloeilamp werden uitgevonden. De eerste booglampen waren nog niet geschikt voor binnenshuis maar werden gebruikt als straatverlichting.

Waarom een booglamp?

Een leeg hoekje in de woonkamer. Iedereen komt het wel eens tegen, of ergert zich er zelfs aan. Een goede oplossing is om er een lamp neer te zetten. De booglamp is hier geschikt voor. Het geeft niet alleen sfeer aan de ruimte maar is ook nog eens functioneel.

Wat is een booglamp?

Een booglamp is een staande lamp met een stevige voet. Vanaf de voet loopt de lamp in een grote boog en eindigt in een lampenkap. De booglamp wordt voornamelijk gebruikt als staande lamp. Echter kan door de grote boog de lamp ook gebruikt worden als vervanger van een hanglamp boven de tafel. Een booglamp doorbreekt de horizontale en verticale lijnen, hierdoor brengt het sfeer en zorgt het ervoor dat er verbinding is.

 

Soorten booglampen

Soort booglamp Eigenschappen
Stoffen booglampen Booglampen zijn in verschillende materialen en uitvoeringen verkrijgbaar. De booglamp met stoffen kap heeft vaak een ronde, grote kap. De stoffen booglamp is een goed alternatief voor de stoffen hanglamp, wanneer u boven de tafel bijvoorbeeld geen goede aansluiting heeft voor een hanglamp. De booglamp met stoffen kap is in verschillende kleuren te bestellen en is een echte sfeermaker. Het materiaal zorgt ervoor dat het licht niet te fel en hard is, maar creëert een warme en gezellige lichtverspreiding.
Aluminium booglampen Aluminium is een materiaal wat steeds meer wordt toegepast in de lampenindustrie, zo ook bij de aluminium booglampen. Het materiaal is kwalitatief goed en heeft een mooie en stijlvolle uitstraling. Booglampen van aluminium geven de ruimte sfeer. Door de neutrale kleur van aluminium past de aluminium booglamp in ieder interieur. Bestel een aluminium booglamp voor jarenlang functionele en sfeervolle verlichting!

 

Voordelen aanschaffen van een booglamp

1. Ondanks dat de booglamp weinig ruimte in beslag neemt is deze wel duidelijk aanwezig in een ruimte.

2. De lamp draagt bij aan de sfeer van het interieur en kan gebruikt worden als eye catcher.

3. Met een booglamp kan je een saaie hoek opleuken zonder dat het veel ruimte in beslag neemt. Voor elke woonstijl is er wel een passende booglamp te vinden!

4. Een booglamp is een staande lamp. Staande lampen zijn gemakkelijk te verplaatsen en kan dus op verschillende plekken worden gebruikt. 

 

Bekijk onze booglampen

In het aanbod van booglampen heb je keuze uit verschillende modellen. Zo kan je kiezen voor opvallende booglampen die jouw woonkamer net dat beetje extra sfeer geeft. Ontdek hieronder de verschillende categorieën. Na het kiezen van de categorie is het mogelijk om op kleur en materiaal te filteren.

 

  •