Moderne plafondlampen in huis

Moderne plafondlampen in huis

Plafondlampen in het algemeen

Plafondlampen zijn een mooie toepassing voor iedere kamer. Zo kunnen ze toegepast worden in de gang, woonkamer, slaapkamer of bijvoorbeeld in het kantoor. Het mooie aan plafondlampen is dat ze zowel gebruikt kunnen worden als blikvanger van de kamer, maar ook als wat meer onopvallende lamp die vooral voor het licht gebruikt wordt. 

Handig aan plafondlamp is dat ze in tegenstelling tot bijvoorbeeld een hanglamp nooit in de weg zitten, omdat ze veel dichter bij het plafond zitten. Hierdoor zijn het ook de perfecte lampen voor de badkamer of wc. 

Bepaalde hoeken of attributen verlichten

Wil je met heldere lampjes bepaalde hoeken of attributen zoals schilderijen beter verlichten kijk dan eens bij de plafondspots. Naast dat je met plafondspots beter licht kan sturen zijn de variaties in spots ook gemakkelijk. De keuze voor 1 klein spotje tot 4 in 1 lijn biedt mogelijkheden om verschillende soorten plekken te verlichten.  

 

  •  

Maar dan nu eindelijk… moderne plafondlampen

Moderne plafondlampen kenmerken zich door de strakke vorm. De moderne plafondlamp heeft veelal een neutrale kleur, zoals grijs, wit en zwart. De materialen van deze moderne lampen zijn veelal aluminium, metaal, kunststof en glas. 

Welke moderne plafondlamp moet ik kiezen? 

Bij ons (lampgigant) vind je een uitgebreide collectie moderne plafondlampen. Bij het kiezen van een moderne plafondlamp is het belangrijk om eerst te bepalen voor welk doel je de lamp wilt gaan gebruiken. Is de lamp vooral bedoeld als functionele verlichting of moet het ook een decoratieve waarde hebben in het interieur? In welke ruimte moet de lamp komen te hangen? We geven hieronder wat tips bij het kiezen van de juiste moderne plafondlamp bij de gekozen ruimte. 

 

Ruimte en doel Mogelijkheden
Hal of gang In deze ruimte kan je het beste kiezen voor een plafondlamp waarmee de ruimte meteen goed verlicht is. Ook kan het handig zijn om hiervoor een plafondlamp met bewegingssensor aan te schaffen, ideaal als ‘s ochtends je jas moet hebben of als je bijvoorbeeld ‘s nachts naar het toilet moet.  
Plafondlamp die speciefiek iets moet uitlichten Hierbij zijn moderne plafondspots, zoals hierboven ook al genoemd, een uitstekende optie. Ze zijn vaak namelijk richtbaar en ze zijn er in veel verschillende formaten. Let er bij het richten van de lampjes wel op dat je niet verblind wordt door het licht als je omhoog kijkt.  

 

Toepassen van de moderne plafondlamp

Let goed op in welke ruimte je de moderne plafondlamp ophangt. Zo zal een zilvergrijze plafondlamp met rechthoekige zijkanten vaak niet mooi staan binnen een klassieke of landelijke ruimte. De modern plafondlamp kan dan ook het beste toegepast worden in design, neutraal of modern ingerichte ruimtes.

 

  •