Tips & informatie voor landelijke lampen

Het landelijke interieur staat voor sfeer, felle lampen horen dus niet bij deze interieurstijl. Kies daarom voor verlichting met zachte lampjes. Kijk hierbij ook naar het gebruikte materiaal van de kap. Een stoffen lampenkap zorgt bijvoorbeeld automatisch voor een minder felle lichtuitstraling.

Landelijke verlichting heeft een natuurlijke en rustieke uitstraling. Geef het interieur een landelijke uitstraling met de lampen die gemaakt zijn van natuurlijke materialen zoals hout en beton.

Eigenschappen van landelijke lampen

Landelijke lampen staan bekend om hun natuurlijke, rustgevende karakter. Het landelijk interieur wordt in steeds meer woningen gezien.

In een landelijk interieur horen vanzelfsprekend landelijke lampen. De warme en gezellige sfeer die gecreëerd wordt door een landelijke inrichting, maken van uw huis een fijne plek om te leven. Landelijke lampen zijn sober en tegelijkertijd stijlvol. Het fijne aan deze verlichting is dat het makkelijk te combineren is met andere materialen.

Materiaalgebruik bij de landelijke lamp

De meeste landelijke lampen zijn gemaakt van natuurlijke materialen. U ziet bijvoorbeeld vaak hout en riet terugkomen in de landelijke verlichting. Hout is een duurzaam materiaal. Met bijvoorbeeld een vrijwel onbewerkte, houten lamp geven we het interieur een natuurlijke en landelijke uitstraling.

Ook beton is een veel voorkomend materiaal in de landelijke verlichting. Beton is net als hout een natuurlijk en duurzaam materiaal. Juist het sobere aan een landelijke hanglamp van beton maakt dat deze lampen voor een rustgevend effect zorgen.

In de landelijke verlichting is genoeg keuze. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een grote landelijke hanglampen van beton boven de eettafel of drie kleinere lampjes die naast elkaar worden gehangen. Een robuuste vloerlamp van hout geeft uw landelijke woonkamer een stoere uitstraling.

Landelijk interieur met landelijke lampen

Combineer de verschillende soorten landelijke lampen met elkaar en breng sfeer in uw huis. Ga terug naar de natuur, naar het leven op het platteland; kies voor landelijke verlichting!