Kies je filters

LED lampen

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Voordelen van LED lampen

- LED lampen zijn energiezuinig. Je bespaart 80% tot 90% energie in vergelijking met halogeen- en gloeilampen.

- Langere levensduur ten opzichte van andere lampen: 

 • LED lamp: 25.000 branduren
  Gloeilamp: 1.000 branduren
  Halogeenlamp: 2.000 branduren
  Spaarlamp: 5.000 – 10.000 branduren
  TL: 5.000 – 10.000 branduren.

- LED lampen geven direct vol licht. Bij spaarlampen moet je altijd wachten tot de lamp opgewarmd is, totdat het vol licht geeft. De LED lamp geeft direct vol licht. 

- LED lamp wordt wel wat warm, maar niet heet

- LED lampen bevatten geen kwik. Hierdoor hoeven ze niet bij het chemisch afval gegooid te worden.

- De LED lamp flikkert niet, waardoor deze rustiger is voor je ogen.

- Verschillende LED lampen zijn op afstand te bedienen.

Verschil tussen E27 en E14 fitting

De E27 en de E14 LED lamp hebben beide een draaifitting. De E27 wordt hierbij de grote draaifitting genoemd en de E14 de kleine draaifitting.

 • Breedte van E27 fitting: 27 mm
 • Breedte van de E14 fitting: 14 mm

Verschil tussen GU10, GU5.3 en GU4 fitting

Lampen met een GU10 fitting hebben 2 ‘pinnetjes met een bolletje’ op het uiteinde. De GU5.3 en de GU4 fitting alleen 2 pinnetjes (zonder bolletje op het uiteinde).

Verschil tussen GU5.3 en GU4 fitting

De dikte van de pennen van de GU5.3 fitting is 1,5 mm. De afstand tussen de 2 pinnetjes is bij deze fitting 5,3 mm.

De dikte van de pinnetjes van de GU4 is 1 mm. De afstand tussen de 2 pinnetjes is 4 mm.

Verschil tussen G4 en G9 fitting

De G4 en G9 lampen zijn er in verschillende uitvoeringen. Vooral de G4 lampjes zijn er in platte uitvoering, langwerpige uitvoering etc. Deze lampjes zijn het vaakst toegepast in spotjes in de keuken en badkamer.

Verschil herkennen in de fitting

De pennetjes van de G4 fitting zijn 2 dunnen pinnetjes. De G9 heeft daarentegen 2 bredere pennetjes, dit zijn 2 platte en dichte pennetjes of 2 pennetjes met een opening in het midden.

Zuinige LED-lamp kopen

Heb je genoeg van jouw hoge energierekening en wil je erop besparen? Gebruik dan LED verlichting. LED is zuiniger dan spaarlampen, hebben een laag stroomverbruik en daarom ook een lange levensduur. LED lampen hebben minimaal een levensduur van 25.000 branduren terwijl halogeenlampen maar een levensduur hebben van 2.000 uren. Doordat deze verlichting lang meegaat, hoeven ze ook minder vaak vervangen te worden.  

Voordelen van LED lampen

Het gebruiken van LED verlichting heeft veel voordelen. De twee belangrijkste zijn het lage stroomverbruik en de lange levensduur. Ze gaan wel vijftig keer langer mee. Wil je graag bezuinigen op uw energiekosten? Met deze LED verlichting bespaar je tot wel 90% in de kosten.
Verder is de LED-lamp bijna altijd reftrofit. Deze LED’s worden zo gemaakt dat deze de gloeilamp en spaarlamp kunnen vervangen. 

Voor het milieu heeft het gebruik van ledverlichting ook voordelen. De lampen zijn goed recyclebaar. Zo’n 75% van de onderdelen van de LED-lamp is recyclebaar. Hierdoor is er ook minder chemisch afval. De LED lampen bevatten geen metalen of kwik. Hierdoor neemt de milieuafdruk sterk af. De modernste LED verlichting zijn zelfs 100% recyclebaar. 

LED-lampen voor buiten

Wil je buiten ook graag LED-lampen gebruiken? Dat kan! Hierbij moet je letten op de IP-normering. Een LED lamp met de IP-normering IP65 of IP67 is helemaal waterdicht en daarom geschikt voor buiten.  

Drie keer klik lampen

Bij de drie keer klik lampen heb je geen dimmer nodig om jouw lamp te dimmen. Door het omschakelen van de schakelaar dim je jouw lamp. Dit doe je door de lamp snel achter elkaar aan en uit te doen. 

Slimme verlichting

Bij slimme verlichting moet je denken aan lichtbronnen met unieke functies. Bijvoorbeeld aan dimbare lichtbronnen of aan RGB lampen die te bedienen zijn met een afstandsbediening. Bij RGB lampen kan je de kleur zelf instellen.

Dim to warm

Bij dim to warm lampen kan je het soort licht veranderen. Je hebt hierbij de keuze uit meerdere varianten, bijvoorbeeld de lamp met 4000K (wit) to 2700K (extra warm wit) of de lamp met 2700K (Extra warm wit) to 1900K (Extra sfeervol wit). Deze lampen zijn in principe dus dimbaar op soort licht. Dit houdt in dat je niet per se meer of minder lichtopbrengst krijgt als je de lamp dimt, maar de kleur van het licht verandert wel.