Selecteer hieronder de lichtbron met de gewenste fitting. Weet je niet zeker welke fitting je nodig hebt kijk dan ook voor de uitleg hieronder met daarin het verschil tussen verschillende fittingen.

De E27 en de E14 LED lamp hebben beide een draaifitting. De E27 wordt hierbij de grote draaifitting genoemd en de E14 de kleine draaifitting.

  • Breedte van E27 fitting: 27 mm
  • Breedte van de E14 fitting: 14 mm

Lampen met een GU10 fitting hebben 2 ‘pinnetjes met een bolletje’ op het uiteinde. De Gu5.3 en de Gu4 fitting alleen 2 pinnetjes (zonder bolletje op het uiteinde).

Verschil tussen Gu5.3 en Gu4 fitting

De dikte van de pennen van de Gu5.3 fitting is 1,5 mm. De afstand tussen de 2 pinnetjes is bij deze fitting 5,3 mm.

De dikte van de pinnetjes van de Gu4 is 1 mm. De afstand tussen de 2 pinnetjes is 4 mm.

De G4 en G9 lampen zijn er in verschillende uitvoeringen. Vooral de G4 lampjes zijn er in platte uitvoering, langwerpige uitvoering, etc. Deze lampjes zijn het vaakst toegepast in spotjes in de keuken en badkamer.

Verschil herkennen in de fitting

De pennetjes van de G4 fitting zijn 2 dunnen pinnetjes. De G9 heeft daarentegen 2 bredere pennetjes, dit zijn 2 platte en dichte pennetjes of 2 pennetjes met een opening in het midden.

Type lichtbronnen voor uw armatuur 

Vind hier de lichtbron voor uw armatuur. Naast het type fitting waar u aan vast zit als u reeds de lamp in bezit heeft heeft u nog enkele andere keuzes.

Zoals de keuze tussen LED of halogeen. Wij bevelen zelf onze LED lampen aan. Het verschil in Wattage (verbruik) tussen deze 2 type lichtbronnen is best groot te noemen terwijl het prijsverschil aanzienlijk klein is geworden.

Met het oog op het duurzame karakter van de LED lampen houden we de prijzen van de LED lichtbronnen zo laag mogelijk. Hiermee willen we de LED lamp voor u bijzonder interessant houden. Met hopelijk het gewenste effect om de wereld hiermee weer een klein beetje duurzamer te maken…

Lichtbronnen ter vervanging

Uw lampje is opgebrand of kapotgegaan en u wilt hiervoor een nieuwe bestellen. Bij het lampje voor in de hanglamp boven de keukentafel is dit eenvoudig zelf te zoeken. Nadat u de keuze heeft gemaakt tussen bijvoorbeeld een halogeen lamp (meestal nog de goedkoopste oplossing qua aanschaf) of een energiezuinige LED lamp dan zoekt u het gewenste wattage en fitting die u moet hebben. 

Bij bijvoorbeeld gasontladingslampen is het een interessantere kwestie. Gasontladingslampen gaan ook steeds meer uit de collectie. Als (duurzame) vervanger hiervoor zijn er ook verschillende typen LED lampen in plaats gekomen. Hierbij is het de vraag hoeveel wattage en welk type licht je nodig hebt. We hebben dit per lamp zo goed mogelijk vermeldt op de productpagina’s, wilt u toch nog een persoonlijk advies hierin dan staan we zowel telefonisch als per mail tot uw beschikking.

+ GRATIS LED pakket

Bespaar op je energierekening en pak nu jouw GRATIS LED lampen pakket.

Bestel €50+
Gratis LED pakket twv € 15,50

Bestel €75+
Gratis LED pakket twv € 31,50

Bestel €100+
Gratis LED pakket twv € 47,50

Bekijk de actie >