Montage LED paneel

Systeemplafond LED paneel aansluiten

In een systeemplafond kan je een plafondplaat of een ingebouwd TL armatuur 1 op 1 vervangen door een LED paneel. Je haalt simpelweg de plafondplaat of oude TL armatuur uit het plafond en plaatst het LED paneel en sluit deze aan op het stroomnet. Al onze panelen worden geleverd met aangesloten driver zonder snoer en eurostekker.

Stap 1: Zet het licht uit in de kamer.

 

Stap 2: Haal de oude panelen of een stuk uit het syteemplafond.

 

Stap 3: Sluit de bruine, groen gele en blauwe draad aan op de kroonsteen, door de schroefjes aan te draaien. Let op dat de schroef het draad raakt en niet de beschermlaag.

 

Stap 4: Houd de kroonsteen vast en sluit het bruine en blauwe draad van het LED paneel aan de kroonsteen. Blauw bij blauw en bruin bij het bruine draad en draai de schroefjes vast.

 

Stap 5: Nu je de bruine en blauwe draden aan elkaar hebt gekoppeld, duw je het LED paneel door het plafond. Zorg dat het LED paneel netjes in het plafond terrecht komt en de draden zich boven op het paneel bevinden.

 

Stap 6: Test of de LED paneel functioneert door het licht aan te zetten. Blijf deze stappen herhalen totdat alle LED panelen zijn geplaatst. Let op dat je tussen het plaatsen van elk paneel de stroom uit zet.

Opbouw LED paneel

Met een opbouwframe is het mogelijk het LED paneel op een vlak oppervlak te monteren, dus zowel tegen een plafond als tegen een muur. Doordat een opbouwframe 5 cm hoog is, is er voldoende ruimte om de LED driver op het LED paneel te leggen.

Hangend LED paneel

Voor zowel de 60x60cm als de 30x120cm panelen is het mogelijk om deze te plaatsen door middel van een pendelset. Dit bestaat uit een kit met kabels om aan het plafond te hangen. Hierdoor ben je erg flexibel om de ideale hoogte te bepalen van het LED paneel. Door de verschillende montagemogelijkheden kunnen LED panelen in zeer veel kantoor- of binnenruimtes geplaatst worden. Frames en pendelsystemen voor LED panelen zijn los verkrijgbaar. Eenmaal geïnstalleerd kan je jaren vooruit.

Bekijk onze LED panelen

In ons assortiment vindt veel varianten LED panelen. Ze zijn te koop in verschillende kleurtemperaturen. De LED panelen die veel gebruikt worden in kantoorruimtes hebben warm wit licht (3000 Kelvin) of wit licht (4000 Kelvin). Wij bevelen je aan om warm wit licht (3000 Kelvin) te gebruiken in de standaard kantoorruimtes. In ruimtes, zoals een laboratorium, waar veel handwerk wordt verricht, raden wij aan om witte panelen (4000 Kelvin) te gebruiken. Ontdek hieronder de verschillende categorieën die voor de optimale verlichting zorgen in jouw kantoor of showroom. Na het kiezen van de categorie is het mogelijk om op maat en materiaal te filteren.

 

  •