Showroomverlichting

Mogelijkheden voor showroomverlichting

Licht is een belangrijk onderdeel bij de beleving van een klant. De juiste verlichting kan een product doen stralen. In deze blog lees je de DO’s voor de juiste showroom verlichting.

Voor verlichting in je showroom is het belangrijk dat je bedenkt wat het doel moet zijn van de verlichting. Zo hangt de kleur licht af van het soort objecten er in je showroom staan. Wil je dat de producten er in de showroom net zo uit zien als buiten, kies dan voor 4000 Kelvin. Dit geeft een heel mooi neutraal wit licht.

Railverlichting

Railverlichting word veel gebruikt in winkels. Wat handig is aan een railsysteem is dat deze geheel op eigen wens samen te stellen is. Binnen railverlichting heb je de keuze uit een 1-fase railsysteem of 3-fase railverlichting.

Bij een 1-fase railsysteem loopt de elektriciteit tussen twee draden. Dit wilt zeggen dat alle lichtbronnen op de rail samen aangestuurd worden. Bij een 3-fase railsysteem wordt er gewerkt met 3 fasedraden in plaats van 1. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om op je rail drie verschillende circuits te maken, welke allemaal apart bediend kunnen worden!

Railverlichting bestaat uit:

- Rails

- Railspots

- 3-fase rail stroomaansluiting

- Plafondbeugels of ophanging

- Eindstuk

 

LED inbouwspots en LED downlight

LED inbouwspots zijn armaturen die in een plafond ingebouwd worden. Ze geven een mooi verdeeld licht. In tegenstelling tot LED downlights, die vaak gebruikt worden als algemeen verlichting door de brede gradenbundel, hebben spots een kleine gradenbundel. Daardoor is het contrast tussen licht en schaduw groter. Dit maakt ze de perfecte verlichting voor een of meerdere producten.

Downligts zijn ronde spots die ook ingebouwd kunnen worden in het plafond. De lampen hebben een hoge lichtopbrengst en verdelen het licht gelijkmatig over de ruimte.

Wandlampen of wandspots

Voor het kiezen tussen een wandlamp of een wandspot moet eerst het doel van de wandverlichting bepaald worden. Het belangrijkste verschil tussen deze twee is dat een wandspot vaak richtbaar is en een wandlamp niet. Wil je een bepaald gedeelte van een ruimte uitlichten is de keuze voor een wandspot juist aan te raden.