Vloerlampen zijn de eyecatchers voor in huis. Bekijk hieronder ons aanbod, gebruik onze keuzehulp of gebruik de voorgestelde filters:

Vloerlampen

van 493 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

van 493 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Op zoek naar een vloerlamp? Lampgigant heeft een grote collectie populaire vloerlampen. De trends van het moment zijn industrieel, landelijk, modern, hout en staande leeslampen.

Vloerlampen met veel variatie in kleur, stijl en materiaal. Vloerlampen zijn doorlopend populair en in veel huiskamers aanwezig. Ook in zakelijke ruimtes wordt de vloerlamp steeds vaker toegepast. We hebben voor jou een selectie gemaakt voor vloerlampen in de woonkamer, keuken, kinderkamer en zakelijke ruimtes.

Trends en opkomst van staande lampen

De woonkamer is pas echt compleet met een trendy staande lamp. Moderne staande leeslamp, stoere en landelijke staande lamp of stalamp met lampenkap. De staande lamp is oorspronkelijk ontstaan door de staande leeslamp. Om een extra lichtje te creëren werd alles geprobeerd om mee bij te schijnen bij het boek of de krant. Van oorsprong met de kaars in de hand om de letters goed te kunnen lezen. Dit is ontwikkeld tot in een enkel geval de tafellamp en vooral de staande houten vloerlamp. Staande lampen van groot naar klein. Bekijk hier de complete collectie vloerlampen. De driepoot vloerlampen met houten poten is naast zwart nu ook beschikbaar in het wit.

Verschillende lichtbronnen in de staande lamp

Het grootste gedeelte staande lampen heeft een fitting waarin een standaard lampenbolletje gedraaid kan worden. De industriële vloerlampen waarbij leds in de lamp zelf verwerkt zitten is ook verkrijgbaar! Deze innovatieve vloerlamp heeft een strakke uitstraling en neemt weinig ruimte in beslag. Kijk ook eens bij onze originele vloerlampen van beton.

De staande lamp met eigen stoffen kap

De staande lampen met stoffen kap hebben een afneembare stoffen kap. Zo kan er ook voor gekozen worden om de lamp te voorzien van uw eigen stoffen kap. De staande lamp met kap heeft in de meeste gevallen een draaischroef aan de bovenkant. De kap kan op de lamp worden gezet om deze vervolgens vast te zetten met een bijbehorende moer.

De stoffen lampenkappen uit de collectie met een ruwere structuur in de stof staan mooi op de landelijke vloerlamp. De kleuren taupe, crême en grijs springen er uit als populaire kleur voor lampenkappen bij de brocant, landelijke sfeer.

Vloerlamp snel vinden

Wanneer je zoekt naar moderne vloerlampen die moeten voldoen aan specifieke eisen voor kleur, stijl of materiaal dan kan je dit snel filteren naar een klein en overzichtelijk aanbod. Bij vloerlampen is vooral het filteren op kleur een veelgebruikte mogelijkheid.

Tip: vergelijk vooral de hoogtes van de verschillende vloerlampen en pak wanneer je dit prettig vindt een meetlint erbij om te kijken hoe hoog de vloerlamp is die bijvoorbeeld naast uw bank komt te staan!