Winkelverlichting is een belangrijk onderdeel van de  inrichting van uw winkel. Daarom willen wij u hier graag bij helpen. Welke verlichting heeft uw winkel nodig? En hoe krijgt u die langslopende klant uw winkel in? Hieronder geven wij u informatie over winkelverlichting. Zo hopen wij u te helpen met de juiste keuze maken voor uw winkel. 

Tips en informatie over winkelverlichting

Hieronder de meest gebruikte luxwaarden die berekent zijn op de volgende gegevens:
– Gelijkmatige armatuurverdeling
– Plafondhoogte: 2,6 meter
– Reflectiewaarden: 35% vloer, 45% muren, 70% plafond. 

Winkelruimte                  Luxwaarde
Toilet                                100
Trappen                           150
Liften                               150
Verkoopgedeelte           400
Kassa-eilanden              500
Kantoorruimte               500
Showroom                      800
Etalage                            2000

Goede winkelverlichting is belangrijk, omdat het klanten naar de winkel toetrekt. Voor het gemak shoppen mensen online. Voor de gezelligheid gaan ze in een stad shoppen. Zorg voor de beste verlichting, creëer sfeer en trek zo klanten naar uw winkel. 

Lichtplan en lichtadvies winkelverlichting

De juiste etalageverlichting

Mensen lopen langs uw winkel. Sommigen komen naar binnen, maar anderen kijken alleen even in de etalage en lopen vervolgens gewoon door. Hoe kan u er nu voor zorgen dat een groot deel van die langslopende mensen ook naar binnen komt? Juist, door het gebruik van goede etalageverlichting. 
In de etalage is het van belang om de aandacht van de langslopende mensen te trekken. Hierbij is het nodig om de aandacht te trekken voor uw assortiment. De juiste flexibele winkelverlichting is nodig om de artikelen goed te belichten. Zo creëert u sfeer in uw winkeletalage. Door het gebruik van flexibele lampen in de winkeletalage, kan u heel makkelijk de etalage veranderen.

Goede verlichting in de winkel

Wanneer de klanten eenmaal binnen zijn in de winkel is het belangrijk om ook daar sfeer te creëren en aandacht te trekken. In de winkel heeft iedere plek zo zijn eigen doel. In de winkel zelf gaat het om de presentatie van de producten. Betere verlichting zorgt voor beter uitstraling van de producten. Hierdoor zullen klanten sneller geneigd zijn om iets te kopen. Bij de kassa zelf gaat het om de toonbankverlichting. En bij een kledingwinkel gaat het bij de pashokjes om de klant die kleding past. 

Type winkel

Ook verschilt het per soort winkel wat voor verlichting u nodig hebt. Het type bedrijf kan nadruk leggen op de doelen van winkelverlichting.
Hieronder vindt u een overzicht van vijf typen bedrijven:
– Prijsvechter
– Gericht op de middenklasse
– Gericht op de premium klant
– Pop-up store: gericht op het hogere segment
– Mega store: winkel met een groot aanbod
De hierboven genoemde typen winkels laten al zien dat er niet in elke winkel standaard hetzelfde wordt opgehangen. De keuze voor welk type lampen u waar gebruikt is erg belangrijk. 
Het kan een weloverwogen keuze zijn om TL (of LED) panelen in een systeemplafond toe te passen. Vooral voor een prijsvechter kan dit het karakter versterken.

Besparen op winkelverlichting

Door het gebruik van LED winkelverlichting kan dit u vele euro’s besparen. LED armaturen hebben een levensduur van 50.000 uren. U bespaart hiermee op de maandelijkse energiekosten en door de lange levensduur van de armaturen verdient u deze investering zo terug. 

Advies winkelverlichting en installatie

Naast onze ruimte collectie die u direct online kan bestellen, kan u ons ook bellen voor advies op maat / op locatie en projectrealisatie. Onze verlichtingsspecialisten komen in overleg graag bij u langs om advies te geven voor uw bedrijf(-sruimte). Daarbij is het mogelijk om de realisatie hiervan in ons beheer of met advies van ons te laten uitvoeren.

Bel ons op 030 – 6339653 of vul het onderstaande aanvraagformulier in om te overleggen over de mogelijkheden.