Design hanglampen

van 492 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

van 492 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Hanglampen design kopen

De juiste design hanglampen moeten je kamer of zakelijke ruimte extra uitstraling geven. Daarom vind je de design lampen in verschillende materialen en vormen. Voor elke ruimte en style kan je de juiste bestellen. Een design lamp geeft een extra dimensie binnen een ruimte. Wilt u de woonkamer, eettafel of kantoor een versterkte uitstraling geven; pas dan eens een design lamp toe.

 

Tom Dixon design hanglampen

Een bekende ontwerper van design hanglampen is Tom Dixon. Deze designer heeft een groot aantal hanglampen op zijn naam staan. Het bedrijf van Tom Dixon werd opgericht in 2002 in Engeland. Dit bedrijf streeft ernaar om innovatieve lampen en meubels te ontwerpen. Het merk haalt inspiratie uit de geschiedenis van Engeland, veel van de lampen zijn gebaseerd op het Britse erfgoed. Dit design merk verkoopt niet alleen lampen in Engeland, het heeft inmiddels bekendheid over de hele wereld. Zo zijn er wereldwijd verschillende hotels en restaurants die ervoor hebben gekozen om hun bedrijf te laten verlichten door de Tom Dixon hanglampen.Het bijzondere aan deze lampen is dat ze qua materiaal vrij simpel zijn maar dat ze dankzij de bijzondere vorm en kleuren een groot effect op de ruimte hebben. Veel van de Tom Dixon lampen hebben een gekleurde binnenzijde die mooi in contrast staat met de buitenkant. Ook op onze website ontbreken de hanglampen van deze bekende ontwerper niet. We hebben deze lampen in verschillende materialen. Er is bijvoorbeeld keuze uit hanglampen van koper of aluminium. Ook hebben we glazen hanglampen van Tom Dixon in onze collectie. Hanglampen van dit merk zijn vooral populair bij mensen met een industrieel of modern interieur.

 

Design hanglamp online kopen

We selecteren doorlopend een compleet aanbod van design hanglampen voor alle ruimtes. Zo kan je design hanglampen selecteren van glas, metaal, aluminium en beton. Design verlichting moet zich bij ons onderscheiden door ontwerp & kwaliteit. De lampen worden ontwikkeld in verschillende, wereldwijd gelegen landen. Filipijnen, India en ook uit Nederland. Bestel de top design hanglampen makkelijk online en geniet van de gratis verzending.

 

Design hanglamp technische informatie

Het ontwikkelproces

De design hanglamp wordt vooral ontwikkeld en gefabriceerd op kleine schaal bij freelance designers. Deze hebben vaak een eigen ontwerpruimte bij huis waarin ze zich voor zichzelf of in opdracht van bedrijven zich bezighouden met de ontwikkeling van een design hanglamp. Hierbij maken ze direct een prototype die in de meeste gevallen niet veel afwijkt van het product dat later op de markt komt. Ontwerpers moeten steeds meer rekening houden met en kennis hebben van de gestelde eisen om een consumentenproduct zoals een design lamp op de markt te brengen.

 

Verschillende fittingen

Verschillende fitting uitvoeringen bij designlampen. Naast de standaard E14 en E27 zijn er Gu10 en bijvoorbeeld TL fittingen. Voor zware lampen om voor een hoge lichtopbrengst worden er ook geregeld HCI of CDM fittingen toegepast.

 

Ontwerpcyclus

In het ontwerp van de designlamp wordt er gebruik gemaakt van schaalmodellen, prototypes en eindproducten. Dit heeft niet zozeer te maken met het type als design lamp maar vooral met de werkwijze van de ontwerpers. Deze uitgebreidere ontwerpcyclus is mogelijk omdat design hanglampen zich veelal in een hogere prijscategorie bevinden.

 

Kleurgebruik

Wit, transparant en (overlopende) komen het meest voor bij het kleurgebruik.Desig