LED TL buizen zijn verkrijgbaar in een Core en Master variant. Het verschil tussen deze LED TL buizen is dat de Master TL buis de high lumen variant is en een hogere lichtopbrengst heeft.

TL buizen

47 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

47 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

TL buizen zijn een goedkope en makkelijke manier om ruimtes te verlichten. Dit kan met een TL armatuur met 1 losse TL buis of meerdere TL buizen. De TL buizen worden veel gebruikt in gangen, garages, schuurtjes en werkruimtes op kantoren, sportverenigingen en scholen.

De TL buis wordt veel gekozen omdat de lamp niet veel kost, weinig onderhoud nodig heeft en eenvoudig vervangen kan worden. Je kan de TL buis simpelweg uit het TL armatuur draaien als de TL buis op is. Daarnaast zijn LED TL buizen erg energiezuinig. Ze verbruiken tot 80% minder energie dan de traditionele TL buis. De gemiddelde levensduur van een TL buis is 30.000 uur.

LED TL buis lichtkleuren

In ons assortiment hebben wij diverse LED TL buizen met verschillende lichtkleuren. Dit zijn de lichtkleuren: 3000K warm wit, 4000K neutraal wit en 6400K koud witWelke lichtkleur het best past bij de ruimte die jij wil verlichten is afhankelijk waarvoor de ruimte gebruikt wordt. Hieronder lichten we graag toe welke lichtkleur TL buis waar toegepast wordt.

3000K LED TL buizen hebben een warm witte lichtkleur met een gele gloed. Deze TL buizen worden vaak gebruikt in ontvangsthallen, restaurants, winkels en kleedkamers. Het licht wordt uitgedrukt als gezellig licht en sfeervol. Zeer geschikt dus om een toegankelijke sfeer te creëren.

4000K LED TL buizen hebben een neutraal witte lichtkleur. Deze TL buizen geven helder licht en worden daarom vaak gebruikt in kantoren, showrooms, kapsalons, schoonheidssalons, keukens en scholen. Dit licht wordt ook wel werklicht genoemd omdat deze lichtkleur redelijk overeenkomt met daglicht en het je alert en actief houdt.

6400K LED TL buizen hebben een zeer helder koud wit licht. Deze TL buizen worden vaak in ruimtes gebruikt waar details en goed zicht belangrijk is. Je ziet deze LED TL buizen dan ook terug in magazijnen, (tandarts)praktijken, ziekenhuizen en werkplaatsen.

Core of Master LED TL buizen?

In onze collectie hebben we 2 type LED TL buizen. De Core en Master variant. Het verschil tussen deze LED TL buizen is de hoeveelheid lichtopbrengst. Hierbij is de Master LED TL buis de high lumen variant. De Master LED TL buis heeft dus een hoger aantal lumen per watt dan de Core LED TL buis variant.

LED TL buis aansluiting

De TL buis wordt aan gestuurd door een voorschakelaar, de voorschakelaar gebruikt meer energie dan een elektronische voorschakelapparaat. Ook heb je een type dan een starter heeft als voorschakelaar. Alleen bij een hoogfrequent LED TL buis heb je geen starter nodig.