Rookglas lampen

van 67 producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

van 67 producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Rookglas, ook wel smoke glas genoemd, is donker getint glas. Rookglas zie je voornamelijk in grijstinten. Dit type glas zorgt voor een stijlvolle en luxueuze uitstraling. Daarom wordt bij een lamp rookglas ook veel gebruikt. Het glas is transparant maar door de donkere kleur is het niet fel om in te kijken. Een rookglas lamp zorgt voor sfeer en warmte als hij aanstaat. Staat de lamp niet aan? Dan is een rookglas lamp alsnog een mooie decoratie.

Rookglas lampen zijn weer helemaal terug in het interieur

In de jaren 60 en 70 waren rookglas lampen erg populair. Nu zijn de rookglas lampen weer terug van weggeweest. Je ziet de rookglas lampen steeds vaker terugkomen in het interieur. De meest voorkomende rookglas lamp is wel de rookglas hanglamp. Deze zijn prachtige en unieke rookglas hanglampen zijn uitgevoerd met een of meerdere rookglazen bollen of cilinders. Daarna is de bij de tafellamp rookglas het populairst. Deze staande rookglas lamp zorgt voor warmte in de woonkamer of op een nachtkastje. Ook in de andere lampcategorieën vind je rookglas terug. In ons aanbod vind je ook bij vloerlampen en plafondlampen rookglas.

Hoe combineer je een rookglas lamp?

De bijzondere rookglazen lampen vind je voornamelijk in de stijlen design en industrieel. De design stijl biedt moderne en strak ontworpen rookglas lampen terwijl de industriële stijl stoere en stevige rookglas lampen biedt. In deze stijlen wordt rookglas vaak gecombineerd met de kleur zwart. Rookglas is goed te combineren met de kleur zwart omdat het glas ook donker is. Wanneer de lamp aanstaat zorgt de zwarte kleur dan ook dat de rookglas lamp opvalt. Een andere goede combinatie met rookglas lampen is glimmende materialen. Je zal zien dat veel armaturen van rookglas lampen gemaakt zijn van goud, messing, zilver en brons. Deze kleuren in combinatie met rookglas stralen echt luxe uit.