Hotelverlichting

Horecaverlichting kopen? Kies hieronder een categorie:

 

Badkamerlampen voor hotel

In de badkamers is het belangrijk om lampen te gebruiken die spatwaterdicht zijn. Veelal worden spotjes en wandlampen gebruikt. De wandlampen hangen vaak aan de wand waar de spiegel en de wasbak zich bevinden. Voor het kiezen van lampen in de badkamer is het belangrijk om te letten op de IP-waarde die nodig is bij badkamerverlichting. De lampen moeten spatwaterdicht of waterdicht zijn. Gebruik LED-verlichting. Je kan dan kiezen uit dimbare en niet dimbare LED inbouwspots. Bij dimbare LED lampen geef je de gast de mogelijkheid om zelf de sfeer in de badkamer te bepalen.

 

 

Informatie om je te helpen

Bij het verlichten van de algemene ruimtes, zoals het restaurant en de lobby, is het belangrijk om erop te letten dat de lampen bij het interieur van het gebouw passen. De lampen benadrukken de uitstraling van het hotel. Let erop dat de lampen duurzaam en energiezuinig zijn. Dit is belangrijk omdat de lampen altijd aan staan en het anders veel energie kost. Door het gebruik van duurzame lampen bespaar je energiekosten. Dit komt doordat de lampen langer meegaan en energiezuiniger zijn. Om je goed op weg te helpen hebben wij alle relevante informatie verzameld en op een rij gezet.

 

  •  

Extra informatie over hotelverlichting

Bepaal de benodigde verlichting per ruimte

Elke ruimte in een hotel heeft haar eigen verlichting. Bepaal per hotelruimte welke verlichting er nodig is. Een kort overzicht per ruimte:

- Hotelkamer: bedlamp, bureaulamp, plafondlamp of vloerlamp.
 
- Badkamer: spotjes, plafondlampen, spiegelverlichting en/of wandlampen.
 
- Algemene ruimtes: nodverlichting, spotjes, wandlampen, plafondlampen of hanglampen
 

Welke IP-waarde voor de badkamer hotelverlichting

Voor de badkamer verlichting van het hotel is het van belang de juiste IP-waarde te kiezen. De meeste gebruikte IP-waarde zijn de volgende: 

- IP44: spatwaterdicht
- IP65 of hoger: waterdicht

Voor meer informatie over de juiste badkamerverlichting bevelen wij je aan om te kijken op de pagina over badkamerverlichting

Voor de veiligheid van klanten is het belangrijk om noodverlichting op te hangen. Deze noodverlichting wijst de mensen de weg wanneer er bijvoorbeeld brand uitbreekt. De noodverlichting in het hotel moet op de volgende plaatsen opgehangen worden:

- bij elke nooduitgang
- bij alle trappen en in elk trappenhuis
- bij elk brandmeldpunt of brandblusvoorziening (5 lux)
- bij elke kruising van gangen
- bij elk punt waar de richting van de vluchtweg veranderd
- bij elke eerste hulppost (5 lux)

Advies hotelverlichting

Wil je advies voor jouw hotelverlichting? Bel ons op 030 – 6339653 of vul het onderstaande aanvraagformulier in om te overleggen voor de mogelijkheden.