Winkelverlichting

Winkelverlichting kopen? Kies hieronder een categorie:

Goede winkelverlichting is belangrijk, omdat het klanten naar de winkel toetrekt. Daarnaast zorgt de juiste verlichting voor de beste presentatie en zichtbaarheid van jouw producten. Zorg voor de beste verlichting, creëer sfeer en trek zo klanten naar je winkel. Ontdek hieronder de verschillende categorieën die voor de optimale verlichting zorgen in jouw winkel. Na het kiezen van de categorie is het mogelijk om op kleur en materiaal te filteren.

 

 

Informatie om je te helpen

Mensen lopen langs je winkel. Sommigen komen naar binnen, maar anderen kijken alleen even in de etalage en lopen vervolgens gewoon door. Hoe kan je er nu voor zorgen dat een groot deel van die langslopende mensen ook naar binnen komt? Juist, door het gebruik van goede etalageverlichting. In de etalage is het van belang om de aandacht van de langslopende mensen te trekken. Hierbij is het nodig om de aandacht te trekken voor jouw assortiment. De juiste flexibele winkelverlichting is nodig om de artikelen goed te belichten. Zo creëer je sfeer in de winkeletalage. Door het gebruik van flexibele lampen in de winkeletalage, kan je heel makkelijk de etalage veranderen. Om je goed op weg te helpen hebben wij alle relevante informatie verzameld en op een rij gezet.

 

  •  

Extra informatie en lichtadvies winkelverlichting

Goede verlichting in de winkel

Wanneer de klanten eenmaal binnen zijn in de winkel is het belangrijk om ook daar sfeer te creëren en aandacht te trekken. In de winkel heeft iedere plek zo zijn eigen doel. In de winkel zelf gaat het om de presentatie van de producten. Betere verlichting zorgt voor beter uitstraling van de producten. Hierdoor zullen klanten sneller geneigd zijn om iets te kopen. Bij de kassa zelf gaat het om de toonbankverlichting. En bij een kledingwinkel gaat het bij de pashokjes om de klant die kleding past. 

Type winkel

Ook verschilt het per soort winkel wat voor verlichting je nodig hebt. Het type bedrijf kan nadruk leggen op de doelen van winkelverlichting.
Hieronder vindt je een overzicht van vijf typen bedrijven:
- Prijsvechter
- Gericht op de middenklasse
- Gericht op de premium klant
- Pop-up store: gericht op het hogere segment
- Mega store: winkel met een groot aanbod


De hierboven genoemde typen winkels laten al zien dat er niet in elke winkel standaard hetzelfde wordt opgehangen. De keuze voor welk type lampen je waar gebruikt is erg belangrijk. Het kan een weloverwogen keuze zijn om TL (of LED) panelen in een systeemplafond toe te passen. Vooral voor een prijsvechter kan dit het karakter versterken.

Besparen op winkelverlichting

Door het gebruik van LED winkelverlichting kan dit je vele euro’s besparen. LED armaturen hebben een levensduur van 50.000 uren. Je bespaart hiermee op de maandelijkse energiekosten en door de lange levensduur van de armaturen verdien je deze investering zo terug. 

Railverlichting; praktisch en flexibel

Verlichting d.m.v. spots op een rails heeft veel voordelen. Het wordt daarom ook veel toegepast in winkels. Een railsysteem is volledig naar eigen wens samen te stellen. Je hebt zo de vrijheid om de verlichting geheel per ruimte af te stemmen.

Er bestaan verschillende systemen voor verlichting, een 1-fase railsysteem of 3-fase railsysteem.

Railverlichting bestaat uit:

-Rails
-Railspots
-3 fase rail stroomaansluiting
-Plafondbeugels of ophanging
-Eindstuk

Inbouwspots

LED inbouwspots zijn armaturen die in een plafond ingebouwd worden. Ze geven een mooi verdeeld licht. In tegenstelling tot LED downlights, die vaak gebruikt worden als algemene verlichting door de brede gradenbundel, hebben spots een kleine gradenbundel. Daardoor is het contrast tussen licht en schaduw groter. Dit maakt ze de perfecte verlichting voor een of meerdere artikelen.

LED downlight

Downlight zijn ronde spots die ingebouwd kunnen worden in het plafond. De lampen hebben een hoge lichtopbrengst en verdelen het licht gelijkmatig over de ruimte.

Wandlampen of wandspots

Afhankelijk van het doel van de wandverlichting kan je kiezen tussen een wandlamp of een wandspot. Het belangrijkste verschil tussen deze twee is dat wandspots vaak richtbaar zijn en wandlampen (meestal) niet. Wandspots zijn daarom vooral aan te raden wanneer je een bepaald gedeelte van de ruimte wilt uitlichten.

Meest gebruikte luxwaarden

Hieronder de meest gebruikte luxwaarden die berekent zijn op de volgende gegevens:

-Gelijkmatige armatuurverdeling
-Plafondhoogte: 2,6 meter
-Reflectiewaarden: 35% vloer, 45% muren, 70% plafond. 

Winkelruimte vs Luxwaarde

Winkelruimte Aantal Luxwaarde
Toilet 100
Trappen 150
Liften 150
Verkoopgedeelte 400
Kassa-eilanden 500
Kantoorruimte 500
Showroom 800
Etalage 2000 

Advies winkelverlichting en installatie

Naast onze ruimte collectie die je direct online kan bestellen, kan je ons ook bellen (030 - 633 9653) voor advies op maat / op locatie en projectrealisatie. Onze verlichtingsspecialisten komen in overleg graag bij je langs om advies te geven voor jouw bedrijf(sruimte). Daarbij is het mogelijk om de realisatie hiervan in ons beheer of met advies van ons te laten uitvoeren.

Offerte aanvragen

Bent u geïntresseerd in de bovenstaande producten? Klik dan hier om doorverwezen te worden naar 'Aanvragen offerte'.