3-fase railsysteem

3-fase railverlichting kopen

Met een 3-fase railsysteem verlichting kan je drie verschillende circuits maken op de rails. Per railspot en raillamp kan je aangeven of de lamp op fase 1, 2 of 3 moet functioneren. Zo kan je eenvoudig 1 railsysteem installeren op 1 stroompunt en toch 3 aparte schakelaars toepassen. Het is ook mogelijk om alle lampen op een 3-fase rail in één keer te bedienen als ze op dezelfde fase staan. Hierbij kan je de mogelijkheid open houden om in de toekomst de lampen apart van elkaar te bedienen. Om je goed op weg te helpen hebben wij alle relevante informatie verzameld en op een rij gezet. Zo is het mogelijk om alle drie ook apart te bedienen. De 3-fase rail is dan ook handig als je niet altijd alle railverlichting (aan alle kanten) aan wil hebben staan. 3-fase spanningsrail verlichting wordt voornamelijk toegepast in bedrijfsruimtes.

 

  •  

 

Stap 1. Rail kiezen

Rails zijn er in verschillende kleuren en maten. Hieronder kun je kiezen uit zwarte, grijze en witte rails.

Zwarte rails

Grijze rails

Witte rails

 

Stap 2. Stroomaansluiting kiezen

Aansluitdoos, aarde links

De aarde bij dit beginpunt zit links. Deze adapter is eenvoudig op 220-240V aan te sluiten. Dit onderdeel heeft u dus nodig om uw 3 fase rail te voorzien van elektriciteit.

Aansluitdoos, aarde rechts

Bij dit beginpunt zit de aarde rechts. Deze adapter is nodig om uw 3-fase rail te voorzien van elektriciteit en is eenvoudig aan te sluiten op 220-240V.

Aansluitdoos, midden

Met deze aansluitdoos is het niet nodig om de rail aan het begin of einde te voorzien van 220-240 stroomspanning. U kunt de rail ook ergens in het midden, bijvoorbeeld tussen 2 delen rails in, voorzien van spanning.

 

Stap 3. Koppelstuk kiezen

Standaard koppelstuk

Voor rechte stukken kun je een standaard koppelstuk gebruiken om twee rails te verbinden.

T-koppelstuk

Met het T-koppelstuk kun je drie rails in een rechte hoek met elkaar verbinden.

Products List

Kruisverbinding

Koppel vier rails met elkaar in een rechte hoek door middel van de kruisverbinding.

Hoek koppelstuk

Voor het maken van een 90 graden/haakse hoek gebruik je een hoek koppelstuk.

Products List

Flexibel koppelstuk

Verbindt twee rails met elkaar in een willekeurige hoek. Dit flexibele koppelstuk maakt het mogelijk om plafond- en muurmontage te verbinden.

 

Stap 4. Verlichting kiezen

Lichtkleuren worden aangegeven in Kelvin. Hoe lager de kleurtemperatuur in Kelvin hoe geler en warmer het licht oogt. Bij een hoge kleurtemperatuur wordt het licht blauwer en koeler.
Bekijk hier de blog over lichtkleuren voor meer informatie.

  •  

 

Stap 5. Accessoires kiezen

Eindkap

Door middel van een eindkapje sluit je de rails mooi af.

Ophangstuk

Met een ophangstuk is het mogelijk om de rails niet direct aan het plafond te monteren.

Plafondbeugel

Deze beugel kunt u aan de bovenzijde op de 3 fase rail klikken. In de beugel zitten gaten voor de schroeven die zorgen voor een bevestiging direct aan het plafond.

Hangadapter

De hangadapter zorgt ervoor dat je gewone hanglampen in het railsysteem kunt installeren.

Opbouwvoet

 Hiermee maakt u van een 3 fase railspot een plafondspot, dit is eigenlijk een heel klein stukje rail waarin 1 railspot geklikt kan worden. Deze opbouwspot kunt u aansluiten op 220-240 volt.