Schoolverlichting

Schoolverlichting kopen? Kies hieronder een categorie:

Door middel van de juiste schoolverlichting worden de werkprestaties op scholen beïnvloed. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat LED schoolverlichting de werkprestaties verhoogt. De volgende cijfers geven de verbetering van de prestaties weer: De leessnelheid nam met 35% toe, het concentratievermogen steeg waardoor het aantal fouten met 45% daalde en de hyperactiviteit verdween met 76% bij het oplossen van rekenproblemen. Ontdek hieronder de verschillende categorieën die voor de optimale verlichting zorgen in jouw school. Na het kiezen van de categorie is het mogelijk om op kleur en materiaal te filteren.

Klaslokaal

 

Overige schoollampen

 

Informatie om je te helpen

LED panelen komen het vaakst voor bij scholen. Dit komt logischerwijs omdat het merendeel van de schoolgebouwen een standaard systeemplafond heeft. Het gebruik van LED panelen brengt ook vele voordelen met zich mee. Door de traditionele TL armaturen te vervangen door energiezuinig panelen bespaar je in energiekosten. Je bespaart tot 70% op het energieverbruik. De panelen gebruiken minder stroom en gaan ook nog eens een stuk langer mee, namelijk circa 50.000 uur. De hoeveelheid licht die de panelen geven is vergelijkbaar met die van TL armaturen. In tegenstelling tot die armaturen zien de LED panelen er een stuk mooier uit. Om je goed op weg te helpen hebben wij alle relevante informatie verzameld en op een rij gezet.

  •  

Verschillende soorten onderwijsverlichting

In het onderwijs werken meer dan 236 duizend medewerkers. Goede verlichting is zeer belangrijk in een bedrijf, maar ook voor scholen. Leerlingen zitten in een levensfase dat ze het meest kunnen leren. Om leerlingen te stimuleren en het leerproces zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen is goede verlichting cruciaal. Met verlichting is het mogelijk de school een bepaalde sfeer te geven, die erg belangrijk kan zijn voor zowel leerlingen als docenten. Om het onderwijs te helpen hebben wij een speciaal overzicht gemaakt met verschillende ruimtes. Je kan lampen bestellen met losse sensors. Toepassingen hierbij zijn: Gangen, trappenhuizen, opslagruimtes etc. Daarnaast bieden wij het onderwijs wandlampen met USB-aansluiting. Ideaal voor diverse situaties. Sommige van deze lampen kan je kopen met smart lampen. Dat betekent dat je deze lampen met je telefoon kan bedienen. Wij denken graag met je mee over welke lampen bij jouw huidige situatie passen.

 

School wc verlichting

Wc-verlichting. Voor de wc-verlichting is het erg belangrijk dat het waterdicht en praktisch is. En dat het niet zomaar kapot kan gaan. Duizenden leerlingen/scholieren maken er dagelijks gebruik van hierdoor is het van gelang dat het verlichting is dat heel lang mee gaat. Daar hebben wij alvast over nagedacht met als resultaat een uitgebreid assortiment.

 

School werkplek verlichting

De werkplekafdeling. Dit zijn meestal kantoren, waar ondersteunend personeel werkt (onderwijsdirectie, managementassistente). Hier wordt heel de dag op dezelfde plek gewerkt het is daarom van belang dat de verlichting passend is. We kunnen je hierin veel variatie aanbieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een wandlampje met USB? Superhandig natuurlijk voor opladen. Neem gerust contact met ons op en wij stellen het perfecte lampenpakket samen! 

 

Schoolkantine verlichting

Onder de kantine verstaan we ook het restaurant. Duizenden leerlingen per dag/ zakelijke mensen kopen er elke dag eten. De school krijgt ook een deel van de omzet van het cateringbedrijf die daar gevestigd is. Kwalitatieve verlichting is daarom erg belangrijk. Bijvoorbeeld sfeervolle verlichting zodat mensen in een bepaalde sfeer komen en dan meer broodjes gaan kopen. Dus je kan met verlichting veel met het menselijk brein doen. Hieronder het assortiment wat we voor de kantine hebben.

 

Gangen/trappenhuizenverlichting

Gangen en trappenhuizenverlichting is een iets minder belangrijk onderdeel van de complete verlichting in een school. Bij deze verlichting is het van belang dat het lang meegaat, dat het praktisch heel veel tegelijk kan verlichten en dat mensen precies kunnen zien waar ze lopen. Een oriëntatie punt is ook erg belangrijk. Dat kan je ontwerpen door bijvoorbeeld de noodverlichtingsbordjes te plaatsen. Bij elke volgende verdieping bijvoorbeeld een tekst (die is verlicht) aan te geven wat er op die afdeling te doen is. Daar hebben wij ons assortiment op aangepast. 

 

Klaslokalenverlichting

Klasklokalen verlichting is de basis voor basis-voortgezet en middelbaar onderwijs. Uit onderzoek is gebleken dat de inrichting van een klaslokaal grote invloed heeft op het leerproces van de leerlingen. De beste verlichting is afhankelijk van de situatie. We kunnen je de volgende algemene tips meegeven. Geef je bijvoorbeeld les aan gehandicapten kinderen, dan moet de verlichting echt heel rustig zijn. Bij reguliere scholen adviseren wij je een LED-paneel met de volgende functies: Werkstand, normale stand en de chill stand. Wij kijken graag samen naar jouw situatie. Alleen zo komen we tot de beste verlichting, waar je 100 % achter staat.

 

Collegezaalverlichting

Collegezaalverlichting is terug te vinden in verschillende collegezalen van het hoger beroepsonderwijs. Er zit gemiddeld een paar honderd man in een collegezaal. Maar stel je geeft een hoorcollege heel vroeg in de ochtend. Dan is het wel belangrijk om de juiste verlichting te kunnen gebruiken. Dat kan door bijvoorbeeld felle verlichting te gebruiken (systeemplafondlampen). De hersens van de half slapende leerlingen in de klas worden hierdoor getriggerd. Wat wij voor de collegezalen adviseren zijn lichtlijnen met ledlampen zodat je een groot gedeelte in een keer kan verlichten. Maar er zijn nog veel meer opties. Bel, app of mail ons zodat we samen met jou een perfect lichtplan kunnen opstellen.

 

Mediatheekverlichting

Mediatheek verlichting: De mediatheek is de plek waar doorgaans computers en werkplekken gevestigd zijn. Hier wordt keihard gewerkt aan werkstukken, stageverslagen etc. Wij adviseren je een rustige verlichting. Dat kan bijvoorbeeld door onze LED-panelen aan te schaffen die de functie rust en werk hebben. Door de twee standen is het mogelijk om iedereen in rust te laten werken. De wandlampen kan je bij ons bestellen met USB-poort. Ideaal voor leerlingen die hun telefoon op willen laden tijdens het leren of tevens te gebruiken als oplader voor laptops.

 

Aula/pauzeruimte verlichting

Aula’s en pauzes ruimtes zijn vaak terug te vinden bij zowel bedrijven als scholen. Dit is de plek waar mensen hun eten nuttigen. Een plek waar collega’s s’ middags gezellig met elkaar gaan praten onder het genot van eten en drinken. In de aula’s (scholen) is het erg belangrijk dat de lampen een enorm oppervlak kunnen verlichten. Maar het is ook weer geen magazijn, waar alleen noodzakelijke verlichting hangt. De aula/pauze ruimte moet ook een bepaalde sfeer kunnen creëren voor de leerlingen/zakenmensen. Daarom adviseren wij je inbouw/opbouwspots. Die kunnen toch een grote ruimte verlichten en hebben tegelijk iets gezelligs over zich. Je kan ook lichtlijnen nemen. En we hebben nog veel meer keuzes. Vraag gerust naar alles wat mogelijk is binnen ons bedrijf!

 

Lerarenkamer verlichting

De lerarenkamer, ookwel het rustoord voor leraren na een aantal intensieve uren lesgeven. Om tot rust te komen is goede verlichting erg belangrijk. Daar hebben wij al over nagedacht. Wat dacht je bijvoorbeeld van gezellige lampenkappen die je boven de tafels kan hangen? Het eerste voordeel van deze lampenkappen is, dat ze er al zelf heel mooi uitzien. Het tweede pluspunt is dat ze geen schril licht hebben maar een knus licht laten schijnen. Wij hebben ook een leuke gadget. De wandlamp met USB. Ideaal om tijdens de pauzes de telefoons op te laden. En je kan deze lamp ook met SMART verlichting bestellen. Bepaal hierdoor zelf met je mobiel de sfeer van de verlichting.

 

School opslagruimte verlichting

Opslagruimtes verlichting. Bij opslagruimtes is het van belang dat de verlichting niet constant aan staat. Voor opslagruimtes adviseren wij helder en genoeg licht met een lichtkleur van 4000k. Hierbij heb je niet de kille blauwe verlichting, maar ook niet de gele warme verlichting. 4000k is een mooie helderwitte lichtkleur waarmee je goed licht hebt om iets te zoeken. Voor in de opslagruimte zijn sensors een goede oplossing. Deze kan je als losse sensor toevoegen of als plafondlamp inclusief sensor. Een plafondlamp met glas is niet handig. We adviseren daarom een pc-kap of een plafondlamp met een speciale IP-waarde.

 

Concierge afdeling verlichting

Conciërges zijn onmisbaar voor een school. Ze helpen leerlingen met uiteenlopende vragen. Ze doen onderhoud aan de school waar nodig. Helpen leraren met diverse vraagstukken. Kortom ze betekenen echt wat voor een school. De conciërge heeft een eigen werkplek, ook wel de conciërge afdeling genoemd. Hier worden o.a. administratieve taken uitgevoerd. Deze taken moeten goed worden uitgevoerd en dat kan geregeld worden onder andere door de juiste verlichting. Een leuke wandlamp met USB-poort bijvoorbeeld is ideaal te gebruiken als conciërge. Wij hebben hierin een scala aan mogelijkheden qua verlichting. Vraag gerust naar de mogelijkheden!

 

Gymzalenverlichting/kleedruimteverlichting

Vroeger heeft iedereen wel eens in gesport in een gymzaal. Maar we keken nooit naar de verlichting. Bij Lampgigant kijken we bewust naar hoe je de perfecte verlichting voor gymzalen kan krijgen. Zo adviseren wij de LED-systeemplafondlampen. Ideaal om de hele gymzaal mee te verlichten! Wist je dat deze lampen ook te bestellen zijn met een losse sensor? De sensor zorgt ervoor dat de lampen weer uitgaan als de gymles is afgelopen. Ideaal voor je maandelijkse energierekening.

 

Overige schoolruimtes verlichten

Dit zijn alle ruimtes die we niet hierboven hebben beschreven. Het kan echt van alles zijn. Van een rector kamertje tot speciale rustkamers voor gehandicapten. Wij kunnen je hierin alle soorten lampen adviseren, afhankelijk van de situatie. Vraag gerust naar een specialist van ons.

 

Voordelen LED verlichting

- Lange levensduur
- Lage onderhoudskosten
- Werkprestaties en concentratie gaan omhoog
- Ziekteverzuim wordt lager

LED panelen en LED TL de beste schoolverlichting

LED TL zou de ideale oplossing kunnen zijn voor een fijn werkend licht. Omdat de LED TL in verschillende kleuren verkrijgbaar is ben je verzekerd van het juiste licht wat je zoekt. Een LED tl armatuur kan je op verschillende manieren op hangen. Je kan het armatuur aan het plafond bevestigen of kan je doormiddel van een pendelkit het armatuur ophangen. 

Nieuwe LED TL buizen of gewoon een nieuwe LED TL armatuur? Met een LED TL balk krijg je meer dan een felle lichtbron. De voordelen van TL verlichting zijn namelijk enorm. Buiten het feit dat ze heel zuinig zijn, hebben ze ook geen opwarm tijd nodig. Je krijgt dus direct fel licht dat niet flikkert. Dit is bij de traditionele TL verlichting wel het geval. Ook heb je de keuze uit verschillende wattages en lichtkleuren. Een LED TL straalt geen UV-straling uit en bevat geen zware metalen. Klik hier om naar het overzicht met TL armaturen te gaan.

Voordelen van LED schoolverlichting

Het gebruik van LED verlichting ten opzichte van TL armatuur heeft de volgende voordelen:

– Langere levensduur
– Er is geen opwarmtijd nodig
– Weinig onderhoudskosten
– Werkprestaties en concentratie gaan omhoog
– De gemiddelde energiebesparing en CO2 is 65%
– Er zit geen glas en kwik in LED lampen. 

Advies schoolverlichting en projectrealisatie

Naast de gigantische collectie die je direct online kunt bestellen kan je ons ook bellen voor advies op maat (of op locatie) en projectrealisatie. Onze verlichtingsspecialisten komen in overleg graag bij je langs om advies te geven voor jouw bedrijf(-sruimte). Daarbij is het mogelijk om de realisatie hiervan in ons beheer of met advies van ons te laten uitvoeren.

Bel ons op (+31) 030 6339653 of vul het onderstaande aanvraagformulier in om te overleggen voor de mogelijkheden.

Offerte aanvragen

Bent u geïntresseerd in de bovenstaande producten? Klik dan hier om doorverwezen te worden naar 'Aanvragen offerte'.