Kantoorverlichting

Kantoorverlichting kopen? Kies hieronder een categorie:

Iets wat onmisbaar is op kantoor, is goede kantoorverlichting. Voor de ideale werkomstandigheden is het belangrijk om de juiste hoeveelheid licht te hebben. Dit bevordert de productiviteit van medewerkers en de sfeer wordt er beter op. Het licht in een kantoor straalt ook de merkidentiteit van het bedrijf uit. Dus, hoe wil je jouw bedrijf of organisatie neerzetten? Wat wil je uitstralen? Ontdek hieronder de verschillende categorieën die voor de optimale verlichting zorgen in jouw kantoor. Na het kiezen van de categorie is het mogelijk om op kleur en materiaal te filteren.

 

 

Blogs over kantoorpanden verlichten

Kantoorpanden zijn vaak ruimtes met een gemiddelde hoogte, dit maakt het makkelijker om de juiste verlichting te kiezen. Gemiddeld is de plafondhoogte van de woonkamer en keuken tegenwoordig 2,6 meter. Mocht jouw kantoorpand ook rond de 2,6 meter hoog zijn dan hoef je niet per se een hele berekening te maken voor de hoogte. Je hoeft in principe alleen de oppervlakte te berekenen. Echter is het natuurlijk wel belangrijk dat je een lamp kiest met genoeg lumen. Bij hogere ruimtes raden wij aan om de hoogte mee te nemen in de berekening. Voor de volgende plekken raden wij het aantal lux waarden aan: Werkplek: 500 lux, vergaderruimte: 500 lux, gang:100 lux, receptie: 300 lux, archief: 200 lux en kantine: 200 lux. Om je goed op weg te helpen hebben wij alle relevante informatie verzameld en op een rij gezet.

 

  •  

 

Lichtkleur kiezen

De lichtkleur wordt uitgedrukt in Kelvin (K). De meest voorkomende lichtkleur bij werkplekken op kantoor is 4000K neutraal wit. Dit is een witte lichtkleur die zorgt dat je actief en alert blijft. Daarnaast wordt ook 5000K daglicht wit veel gekozen omdat dit het meest overeenkomt met daglicht.

Niet elke ruimte hoeft verlicht te worden met neutraal witte of daglicht witte lampen. Wil je een warme sfeer creëren in bijvoorbeeld een wachtruimte of bij het koffiezetapparaat? Kies dan voor 3000K warm wit licht. 

Moet een ruimte verlicht worden met helder licht omdat er secuur werk gedaan moet worden? Dan is 6000K koud wit de beste keuze. Dit type licht zie je ook wel terug bij de tandarts of het ziekenhuis.

 

Verschillende soorten kantoorverlichting

Er zijn verschillende soorten kantoorverlichting. Belangrijk is het om de verlichting aan te passen naar het interieur van het kantoor. Wat wil je uitstralen? Aan de hand daarvan is het noodzakelijk om te kiezen wat voor kantoorverlichting je gaat gebruiken.

Als je kosten wil besparen dan kies je voor LED lampen op kantoor. Hierbij is het mogelijk om te kiezen voor dimbare lampen en lampen met een sensor. Op deze manier kan je zorgen dat de lampen alleen aan zijn wanneer het nodig is en kan je energie besparen wanneer je de lamp niet op volle sterkte gebruikt. Ook zijn LED lampen duurzaam. Vaak hebben ze een levensduur van gemiddeld 50.000 uren. Hierdoor zijn ze ideaal als kantoorverlichting. Met LED kantoorverlichting zijn er veel mogelijkheden. Je kan zelf het licht regelen en zo de perfecte sfeer creëren waarbij de werkomstandigheden optimaal zijn. Ook zijn er veel vernieuwende armatuurontwerpen. Je bepaalt zelf wat bij jouw kantoor past. Wij helpen je graag om de beste werkomstandigheden te creëren in jouw kantoor. Bekijk hieronder welk soort kantoorverlichting voor jou van toepassing is.

 

Kantoor werkplek verlichting

De werkplek is de belangrijkste ruimte van het kantoor. Dit wordt ook wel de bron van het kantoor genoemd. Hier wordt al het werk verricht en de omzet behaald. Om die reden is het van belang te investeren in goede verlichting, zodat je de medewerkers een aangename en rustige werkplek kan bieden.

Nog een paar redenen waarom het van essentieel belang is. Het verbetert de werkhouding. Als je bijvoorbeeld documenten niet goed kunnen lezen ga je gebogen zitten wat resulteert in een pijnlijke rug. Lampgigant heeft veel te bieden qua werkplek verlichting. Zo hebben wij LED plafondsysteemlampen die daglicht kunnen nabootsten. Deze functie is vooral fijn in de koude, grijze wintermaanden.

Bij Lampgigant kies je verlichting die past bij de identiteit van jouw bedrijf. Heb je bijvoorbeeld een bedrijf waar je zakelijke klanten ontvangt? Kies dan voor strakke lampen zonder al te veel gekke kleuren. Maar wil je juist het kantoor wat speelser maken? Kies dan voor een lamp met veel variatie in kleur. Je kan ook wandlampen bestellen met een USB poortje. Dit is handig voor het opladen van bijvoorbeeld je telefoon. Lampen met sensors zijn een must have en zijn in verschillende situaties goed te gebruiken. Denk aan kantoormensen die een bespreking hebben in een andere kamer. Dan gaan de lampen uit wanneer ze naar het kamertje gaan. 

 

 

Kantineverlichting

Waarom is kantine verlichting belangrijk? Niet voor niets zeggen ze vaak dat bij de koffieautomaten vaak nuttige informatie wordt uitgewisseld met collega’s. Dit kan handig zijn voor zakendeals. Dit is even een rustmomentje tussen de werktijden door. Hoe fijn is het als er een geriefelijke sfeer hangt. Onder de kantine verstaan we ook de keuken/restaurant. Lampen met sensors in de kantine is een handige oplossing. De lampen gaan aan als de lunchpauze of koffiepauze begint en de medewerkers binnen komen. 

 

 

Gangen/trappenhuizenverlichting

Wist je dat in de wandelgangen vaak de beste ideeën worden gemaakt samen met collega’s? Het zijn niet meer alleen verbindingszones, maar er kunnen ook mensen in ontspannen en er worden soms zelfs klanten ontvangen! Representatieve verlichting is daarom erg belangrijk, zodat het goed oogt voor klanten en medewerkers. Wij adviseren je hierin vooral opbouw/inbouwspots en wandverlichting te gebruiken. 

 

Kantoor wc verlichting

Heb je al gedacht aan sensors in de WC voor het aan en uitschakelen van de verlichting? Bij een kantoor WC waar dagelijks mensen in en uitlopen heeft dit veel voordelen zoals gemak, energiezuinig en hygiëne. Je kan losse sensors voor in/op het plafond of in/op de wand plaatsen. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om plafondlampen toe te passen met ingebouwde sensor.

 

Overige kantoor ruimte verlichten

Hier verstaan we de rest van de ruimtes onder zoals het schoonmaakhok of het voorraadhok. Deze lampen kan je het beste met een sensor bestellen, zodat de lampen niet constant aan hoeven te staan. Ze springen dan alleen aan als er beweging wordt waargenomen. Daarnaast is een stootbestendige plafondlamp geschikt voor deze ruimtes. Dus stel je botst heel vaak met de dweil of bezem tegen een lamp aan, dan is zo’n lamp ideaal.

 

Waar moet ik op letten bij het kiezen van kantoor verlichting?

Hieronder zie je een overzicht van het aantal aangeraden lux per ruimte.

- Werkplek: 500 lux
- Vergaderruimte: 500 lux
- Gang: 100 lux
- Receptie: 300 lux
- Archief: 200 lux
- Kantine: 200 lux

Advies kantoorverlichting en projectrealisatie

Naast de gigantische collectie, die je direct online kan bestellen, kan je ons ook bellen voor advies op maat / op locatie en projectrealisatie. Onze verlichtingsspecialisten komen in overleg graag bij je langs om advies te geven voor jouw bedrijf(-sruimte). Daarbij is het mogelijk om de realisatie hiervan in ons beheer of met advies van ons te laten uitvoeren.

Bel ons op 030 – 633 96 53 of vul het onderstaande aanvraagformulier in om te overleggen voor de mogelijkheden. 

Offerte aanvragen

Bent u geïntresseerd in de bovenstaande producten? Klik dan hier om doorverwezen te worden naar 'Aanvragen offerte'.