Buitenlampen aansluiten

Het aansluiten van de buitenverlichting

Een mooie strakke tuin creëren met de juiste buitenverlichting is een wens van veel mensen. Voordat we beginnen is het van belang om een plattegrond van de tuin op te stellen. In de plattegrond, zet je neer waar de gewenste verlichting moet komen. Zo creëer je een overzicht van de grondkabels/buitenkabels die nodig zijn. Na het opstellen van de plattegrond, zetten we eerst de benodigdheden op een rij om vervolgens toe te lichten hoe je op twee manieren buitenverlichting kan aansluiten.

Twee manieren voor aansluiten buitenverlichting

1. Doorlussen met lasklemmen, doorlussen met lasklemmen en beschermdoosje eromheen

2. Alles aansluiten op 1 centraal punt

* Door de Q code in de zoekbalk in te vullen vind je het betreffende product.

 

Doorlussen buitenverlichting met lasklemmen en beschermdoosje

Voor het doorlussen is het mogelijk om een 3-weg connector te gebruiken. Hierbij komt het stroomdraad aan en gaat in de connector. De 2e uitgang van de connector gaat naar de lamp die je hier wil aansluiten en de 3e uitgang van de connector gaat naar de volgende lamp. Het is mogelijk om dit te doen aan de hand van losse lasklemmen. Om de lasklemmen beter te beschermen buiten, is het mogelijk om een extra beschermdoosje hierom heen te monteren.

Alles aansluiten vanuit één centraal punt

Soms heb je slechts één aansluitpunt en wil je toch meerdere buitenlampen aansluiten? In dit scenario sluit je alle buitenlampen aan op één centraal punt. Het aansluiten van meerdere lampen op één aansluiting is mogelijk met een 3-4-5-6-7-8-weg koppeling. Hier gaat door het midden van het stroompunt een snoertje naar elke lamp. De grootte van de koppeling is afhankelijk van hoeveel lampen je wil gaan aansluiten. Als je bijvoorbeeld 5 lampen wil aansluiten, dan is een 5-weg koppeling van toepassing. Nadeel als een buitenlamp niet meer werkt, functioneren alle andere aangesloten buitenlampen ook niet meer.

Products List