Industriële hanglampen

van 267 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

van 267 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De industriële woonstijl is momenteel erg in trek. Het is dan ook niet vreemd dat bij hanglampen industrieel de meest gezochte stijl is. Een industriële hanglamp staat bekend om zijn stoere en robuuste uiterlijk. Met zijn stevige materiaal en donkere kleur wordt een industriële hanglamp veel gekozen voor boven de eettafel of in de woonkamer.

Industriële hanglampen met een stoere look

Hanglampen in industriële stijl zijn populair in de interieurs van tegenwoordig. Industriële hanglampen geven jouw huis een stoere look. De industrie hanglampen worden gekenmerkt door de grote, uiteenlopende kap. De grote lampenkappen van industriële hanglampen zijn naast robuust en stoer ook heel functioneel door de grote lichtval die er door wordt gecreëerd.

Geschiedenis van de industriële hanglampen

Waar komen industriële hanglampen eigenlijk vandaan? Voor de eerste echte industriële hanglamp moeten we terug in de tijd. In de tijd van de industriële revolutie werden er veel fabrieken gebouwd. Om deze grote fabrieken goed te verlichten werd er gebruik gemaakt van gloeilampen. Belangrijk was dat deze grote industriële lampen voor een grote lichtopbrengst zorgden. Daarom werden de gloeilampen voorzien van grote, metalen kappen. Daarnaast werden de lampen vaak uitgerust met een metalen raster ter bescherming van de hitte van de lamp. Deze rasters zien we ook nu vaak terug bij de industriële hanglampen. De eerste industrie hanglampen werden dus puur gemaakt voor de functionaliteit. Tegenwoordig komen deze fabriekslampen steeds meer terug, nu niet alleen meer voor de functionaliteit maar ook omdat het ruige, stoere uiterlijk zo geliefd is.

Industriële hanglampen met uitstraling

De industriële lamp heeft een stoere look en feel. Uitstekende toepassingen zijn boven de eettafel, in de woonkamer en in kantoor. De hanglampen passen goed bij de huidige trends van de woninginrichting. Een stoere uitstraling door middel van de vorm en het gebruik van natuurlijke materialen. Een grote metalen kap heeft al gauw zijn uitwerking in de ruimte waar de hanglamp industrieel wordt opgehangen.

Zwarte industriële hanglamp kopen

Als je aan industrie denkt dan denk je aan donkere kleuren. Daarom is het bij het ontwerp van een industriële hanglampen zwart het meest gebruikt. Zwart is een sterke kleur en trekt de aandacht. Maar het is niet zo dat wij alleen zwarte industriële hanglampen bieden. Koper en roest zijn ook veel voorkomende kleuren in de industriële stijl. Ook kan je een zwarte industriële hanglamp combineren met een andere kleur materiaal. Kijk bijvoorbeeld de hanglamp industrieel hout in combinatie met zwart.