Klassieke hanglampen

30 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

30 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Klassieke hanglamp onderscheiden
Elke klassieke lamp verschilt verrassend veel van elkaar. Een bekend beeld van klassiek is de klassieke kroonluchter met veel details en fraaie vormen. Onder deze categorie lampen worden echter ook de lampen met eenvoudige en simplistische vormen en materialen bedoeld. Bijvoorbeeld de bollampen van glas. Deze zijn in het verleden veel toegepast in monumentale gebouwen. Klassiek is dus een woord waar verschillende stijlen mee kunnen worden bedoeld. Er zijn sierlijke, klassieke hanglampen die prachtig staan bij het koloniale interieur maar die te uitbundig zijn voor het landelijke interieur. Let er bij de aanschaf van een klassieke lamp dan ook op dat hij goed past bij de rest van het klassieke interieur.

Populaire kleuren bij klassieke hanglampen

Klassieke verlichting heeft vaak niet alleen de functie om licht te creëren, klassieke lampen zijn er ook voor de sfeer en gezelligheid. Kleuren bij klassieke hanglampen moeten hierbij aansluiten. Daarom kiezen de ontwerpers van deze lampen vaak voor warme, intense kleuren. Een goudkleurige of bronzen hanglamp of een zwarte lamp met koperen details zorgt meteen voor sfeer. Ook de klassieke hanglamp van transparant glas doet het goed in de klassieke woonstijl. Het voordeel hiervan is dat je veel invloed hebt op des sfeer die het licht van de lamp creëert. Kies je bijvoorbeeld voor een lamp met een warme, niet te felle lichtkleur dan zal de transparante hanglamp deze warme kleur goed doorgeven aan de ruimte. Natuurlijke verschilt het ook per klassiek interieur voor welke kleur je het liefste kiest. Daarom bestaat ons assortiment uit allerlei kleuren klassieke lampen. Zo vind je voor elke klassieke woonstijl een bijpassende lamp. .

Hanglamp klassiek in trend
Op dit moment zijn deze klassieke lampen met een metalen structuur weer helemaal in trend. Ook stof met een hoge kwaliteit en afwerking hebben een klassieke uitstraling in de ruimte waar ze opgehangen worden. Ook zijn er exclusieve hanglampen klassiek met soms een modern randje.

Trends wisselen zich het hele jaar door af. Vooral in de mode en huisinrichting komt dit veel voor. Voor lampen is dit daarom ook de praktijk. Een klassieke-hanglamp is een goed voorbeeld van trend. Waarom wordt er bewust gekozen voor klassiek? Waren de ontwerpers vroeger meer ontwikkeld. Is een klassiek-ontwerp juist klassiek omdat er vroeger minder computers aan te pas kwamen. Of is het eenvoudigweg omdat trends vast zitten in cyclussen van soms wel tientallen jaren. Dit laatste lijkt het meest voor de hand te liggen. Elk jaar komt men er weer achter bij producten dat die typerende klassieke uitstraling nu precies is waar men naar op zoek is. Als een bepaald klassiek model populair wordt bij een grotere groep mensen wordt een lamp opnieuw in de productie gebracht. Zo hebben we nu ook weer een verrassend aanbod klassieke hanglampen die toen bijzonder populair waren en nu weer in trek komen / zijn. Verras uzelf met een klassieke-lamp van toen, voor nu.