De keuze voor inbouwspots is groot. U kan namelijk uit van alles kiezen. Wilt u een inbouwspot zonder lichtbron of met een dimbare LED lichtbron? Gaat u de spot in de badkamer gebruiken? Dan moet hij vochtbestendig zijn. Daarnaast is er nog keuze uit extra grote of juist extra kleine inbouwspots.

230 Volt of 12 Volt in de badkamer

In badkamers wordt zowel 230 Volt als 12 Volt inbouwspots toegepast. Spotjes waar direct een straal water op komt, zoals in de douchecabine 

Wij willen u hier graag bij helpen. Daarom vindt u hieronder de meest gekozen spots en variaties en geven wij u meer informatie over inbouwspots.

Populair

Waterbestendige inbouwspots: Badkamer
Trimless/frameless inbouwspots: Trimless inbouwspots

Belangrijkste tips & specificaties

 • 20 keer meer branduren dan halogeenlampen
 • Duurzamer
 • Energiezuiniger
 • Eleganter
 • Makkelijk in te bouwen
 • Veel keuze
 • Geen diepe inbouwdiepte
 • Geven veel licht
 • Vaak dimbaar

Licht is een bepalend factor voor sfeer en emotie. Daarom is het belangrijk om goed na te denken wat voor inbouwspots u wilt. Zijn er plekken in huis waar u altijd fel licht wilt? Dan kan u LED spots nemen die niet dimbaar zijn. Maar wilt u ze op een plek waar u de ene keer fel licht nodig hebt en de andere keer juist niet? Dan raden wij u aan om dimbare LED inbouwspots te gebruiken. Bijvoorbeeld in de woonkamer. Wanneer het begint te schemeren kan u de lamp zachtjes aanzetten. Als het donker is wat feller. En om een gezelligheid te creëren zet u de spots niet op z’n felst, maar zachtjes. Dimbare LED’s hebben zo best wat voordelen. Ze kunnen ook makkelijk toegepast worden in elke ruimte: woonkamer, slaapkamer, badkamer en keuken. Ze kunnen zelfs verwerkt worden in kasten. LED inbouwspots zijn dé uitkomst voor verlichting die lang mee gaat, praktisch is en u energiekosten bespaart. 

LED inbouwspots

LED inbouwspots hebben ruim 20 keer zoveel branduren  dan de 230 Volt halogeen inbouwspots en de 12 Volt inbouwspots. Dit is nog niet alles. Ze zijn duurzamer, energiezuiniger en eleganter. Daarnaast zijn ze makkelijk in te bouwen en hebt u keuze uit verschillende soorten LED inbouwspots: met of zonder dimmer, kantelbaar of niet kantelbaar en brandveilig. 
LED inbouwspots hebben geen diepe inbouwdiepte, daardoor kan u ze makkelijk en netjes verwerken. Ze geven veel licht en zijn vaak dimbaar. Hierdoor kan u zelf de sterkte van het licht bepalen. 


Inbouwspots voor de badkamer

Bij het gebruik van inbouwspots in uw badkamer, moet u letten op de IP-waarde. Er zijn vier zones:
– Onder water: IP67
– Veel contact met water: IP44 of IP54
– Spattend water: IP44
– Geen contact met water: IP21
Lampen maken uw badkamer compleet. Kijk dus goed welke lampen u waar wilt hebben. 

Inbouwspots tips

Om de inbouwspots te installeren is het belangrijk om te letten op twee dingen:

 • De maximale inbouwhoogte: er moet genoeg ruimte zijn boven het plafond. Die ruimte is nodig voor de waterafvoer van de lichtbron. 
 • Bij het gebruik van 12 Volt LED inbouwspots raden wij u aan om een transformator te gebruiken. Dit is belangrijk voor wanneer er een storing komt.  

Installatie inbouwspots

Bij het gebruik van inbouwspots met 230 Volt hebt u geen transformator nodig. Deze kan u direct aansluiten aan de stroom. Inbouwspots met fittingtype E27, E14 en GU10 zijn eigenlijk altijd geschikt voor de normale lichtnetspanning van 230 Volt. Bij inbouwspots van 12 Volt is het gebruik van een transformator belangrijk. De transformator zet de stroom van 230 Volt om in 12 Volt. Deze wordt vervolgens gebruikt door de lamp. Deze lampen hebben vaak fittingtype GU5.3. Bij de meeste lampen is de transformator  in de lamp gebouwd. 


Advies
 

Wij adviseren u om een professionele installateur of elektricien in te huren, om uw inbouwspots te plaatsen. Dit omdat u wel te maken heeft met een stroom van 230 Volt. Wanneer u het toch zelf wilt doen, raadpleeg dan de handleiding, die bij het product zit, heel goed. 
Heeft u nog vragen of wilt u advies? Wij helpen u graag! Bel ons op 030 – 6339653 of stuur ons een e-mail.