Koppelbare boomverlichting

Koppelbare Boomverlichting

Jouw bomen mooi verlicht tijdens de donkere dagen? Dat kan met onze koppelbare boomverlichting. De koppelbare boomverlichting van het kwaliteitsmerk Tekalux is geschikt voor zowel kleine bomen als bomen van 15 meter en hoger. Koppel zo veel als nodig en jouw boom is een eyecatcher tijdens de donkere dagen. De koppelbare boomverlichting is geschikt voor permanente installatie. 1 keer installeren en ieder jaar plezier!

Onze (kerst)boom verlichting

Jouw boom kan op vele verschillende manieren verlicht worden. Een veelvoorkomende manier is met de koppelbare snoerverlichting van Tekalux. Het verschil tussen deze snoerverlichting ten opzichte van snoeren met lampenbolletjes is het verbruik en de lichtopbrengst. De kleine Ledjes hebben een laag wattage, waardoor het verbruik lager is. Daarnaast zitten de led lampjes dichter bij elkaar waardoor de boom mooi egaal verlicht wordt. Bij een prikkabel is de ruimte tussen de lichtbronnen namelijk minimaal 50 centimeter en bij de koppelbare boomverlichting maar 10 centimeter.

Onze koppelbare boomverlichting is warm wit van kleur. Dit geeft een erg aangename en warme sfeer ten opzichte van bijvoorbeeld koud wit. Met de IP waarde IP67 is de kerstverlichting zeker geschikt voor buiten. Mocht er trouwens een ledje uitvallen (wat uitzonderlijk is), dan blijft de rest van de koppelbare boomverlichting gewoon branden!

  •  

Installatie van de koppelbare boomverlichting voor buiten

Onze koppelbare boomverlichting is eenvoudig te installeren. Met een aansluitsnoer kunnen er wel 20 snoeren aaneen gekoppeld worden. Het belangrijkste om uit te zoeken is hoeveel boomverlichting je nodig hebt. Ons advies is om hierbij ruim te denken, zodat je niet al halverwege de boom door de snoeren heen bent. Doordat onze koppelbare boomverlichting wordt verdeeld vanuit de stam kunnen alle takken bereikt worden zonder een warboel aan bedrading.

Om de koppelbare boomverlichting te installeren heb je de volgende zaken in ieder geval nodig: het benodigde aantal meter koppelbare boomverlichting en een zwart aansluitsnoer van 5 ampère. Ons advies is om met behulp van een verdeelkabel (en eventueel t-splitter) de snoerverlichting naar de juiste takken te sturen, zodat je de kabels netjes en overzichtelijk houdt. Daarnaast kan je, als de afstand tussen de grond en de eerste tak aanzienlijk is, een verlengsnoer plaatsen om het aansluitsnoer met de verdeelkabel/verlichting te verbinden.

Hoeveel meter boomverlichting heb ik nodig?

Heb je geen idee hoeveel boomverlichting je nodig hebt? Hieronder hebben wij een indicatie gemaakt. Dit is gebaseerd op een gemiddelde boom. Heb je een extra brede boom of veel takken? Dan adviseren wij om iets meer te bestellen.

Professionele kwaliteit

Dankzij de goede kwaliteit kan de boomverlichting in de boom blijven hangen, ook na het seizoen. Dit scheelt jaarlijks installatietijd, demontagetijd en kosten! Het enige wat moet gebeuren is het aansluiten van de verlichting op het stroom.

Hoogte boom in meters Aantal meters boomverlichting
2m - 3m 100m
3m - 5m 150m
5m - 7m 200m
7m - 9m 250m
9m - 11m 300m
11m - 13m 350m
13m - 15m 400m

 

Advies, installatie of een offerte op maat?

Wil je advies over de koppelbare boomverlichting, een offerte voor meerdere bomen of een offerte inclusief installatie door 1 van onze installateurs? Neem dan contact op met onze klantenservice.