Lamp ophangen

Een lamp ophangen

Het ophangen van een lamp kan zelfs de onervaren klusser onder ons. Wanneer je een lamp koopt bij een lampenzaak of woonwinkel in Nederland of België heb je grote kans op een bekende en veelvoorkomende techniek. Deze techniek is erop gericht om het ophangen en aansluiten van je lamp zo eenvoudig mogelijk te maken.

De techniek van elke lamp

De meeste lampen hebben een losse beugel voor montage. Bij de hanglamp heb je bijvoorbeeld meestal een kleine beugel die je op de juiste positie op het plafond kan schroeven. Vervolgens kan je hierbij de lamp aansluiten op de stroomdraden die hier uit het plafond komen om vervolgens de plafondkap over de beugel heen te schuiven en het elektra en de beugel af te dekken.

Bij de wandlamp en plafondlamp kom je met het ophangen van de lamp hetzelfde principe tegen. Vloerlampen, tafellampen en bureaulampen worden zo goed als altijd met snoer met stekker geleverd. Deze dient enkel in het stopcontact gedaan te worden.

Bekijk onze binnenverlichting

Het is belangrijk om de juiste binnenverlichting te kiezen. De binnenverlichting heeft invloed op het leefklimaat in verschillende ruimtes. Wij bieden een ruim assortiment aan binnenverlichting. Je vind alles bij Lampgigant van binnen wandlamp tot binnenlamp met beweging sensor. Ontdek hieronder de verschillende categorieën. Na het kiezen van de categorie is het mogelijk om op kleur en materiaal te filteren.

 

  •  

Buitenlamp installeren

Bij het installeren van de buitenlamp komt wat meer kijken dan bij het ophangen van binnenverlichting. Dit geldt vooral voor de staande lampen, lantaarnpalen en grondspots. Wand-, plafond- en hanglampen hebben dezelfde manier van bevestiging als deze typen verlichting voor binnen. De staande lampen voor buiten worden of op het straatwerk geplaatst, met stevige pin in de grond gezet of op een speciaal gemaakte fundering in de grond gezet. Bij het plaatsen op het straatwerk kan er voorzichtig geboord worden in het straatwerk. In de gaten worden pluggen gestopt om vervolgens de schroeven door de ogen van de staande lamp (die er in principe altijd op zitten) in de pluggen. Wanneer het straatwerk volgens de officiele richtlijnen is neergelegd heb je hiermee een stevige positionering van je buitenlamp.

 

Bekijk onze Buitenverlichting

Op zoek naar tuinverlichting? Voordat je op zoek gaat naar verlichting voor de tuin is het verstandig om een lichtplan te maken, zodat je precies weet waar je welke verlichting wilt hebben. Met behulp van een tuinverlichtingsplan kan je gericht op zoek gaan naar de bijpassende buitenverlichting voor de tuin. Ontdek hieronder de verschillende categorieën. Na het kiezen van de categorie is het mogelijk om op kleur en materiaal te filteren.

 

  •