Schijnwerper installeren

Een LED schijnwerper zorgen dat je alles rondom jouw huis goed kan zien. De schijnwerpers zijn gemakkelijk in gebruik, geven veel licht en het installeren is erg simpel.

Belangrijk bij het aansluiten van een LED schijnwerper is de plek waar je hem plaatst. Hierbij is het belangrijk waar je de schijnwerper op richt en of eventuele sensoren hier goed kunnen werken. Wanneer je een bewegingssensor in de buurt van een openbaar looppad plaatst kan het bijvoorbeeld zijn dat de schijnwerper steeds aan zal springen als er iemand op het pad loopt.

Voordat je begint met het aansluiten van de LED schijnwerper is het belangrijk om de stroom uit te zetten.

LED schijnwerper aansluiten

1 De LED schijnwerper verbind je met de buitenkabel aan jouw muur. De kabel kort je in tot een lengte waarmee er geen lang stuk kabel uitsteekt maar er toch een beetje speling is voor de schijnwerper. Vervolgens strip je de mantel van de kabel en een stukje van de aders.

2 Schuif een wartelmoer op de kabel en sluit de aders aan door deze aan te schroeven. Draai vervolgens de aansluiting en de wartelmoer dicht.

3 Haal de beugel van de schijnwerper af en houd deze op de plek waar je de beugel wil bevestigen. Markeer de boorplekken voor de beugel en boor twee gaten. Monteer de beugel met deze twee gaten aan de muur.

4 Bevestig de schijnwerper aan de beugel aan de muur. De schijnwerper is nu klaar voor gebruik wanneer je de stroom weer aansluit.