Slimme lamp en tuya app installeren

Slimme lamp en Tuya app installeren

Iedereen wil tegenwoordig zo snel en makkelijk mogelijk het licht in huis bedienen. Een slimme lamp is de oplossing voor iedereen, brengt comfort en bespaart geld. Alle lichten in huis bedienen met de app van Tuya. Stel eenmalig in, wanneer de lichten automatisch aan of uit gaan om energiekosten te besparen en bepaal tegelijkertijd de felheid en kleur van de lamp. Opstaan uit de bank om een lamp in de kamer aan of uit te doen is verleden tijd. Blijf lekker zitten en geniet vanuit de bank, hoe het is om een slimme lamp te bedienen. Om te beginnen is het van belang om de volgende stappen te doorlopen.

1. Voorbereiding

Om te beginnen is het van belang om de Tuya app te installeren vanuit Google Play Store of Apple App Store. Open de Tuya app en creëer een account. Plaats hierna de slimme lamp en druk met de schakelaar de lamp aan. Het licht van lamp gaat branden.

2. Instellen van de app

Nadat het account is aangemaakt, kies in de Tuya app voor “toestel toevoegen” om de slimme lamp te koppelen. Selecteer in het overzicht aan de linkerkant “verlichting” en kies voor “verlichting (Wi-Fi)” om de slimme lamp te verbinden door middel van Wi-Fi.

3. Wi-Fi

Een 2.4GHz Wi-Fi verbinding is nodig om de slimme lamp te koppelen. Bij de meeste providers is dit standaard. Mocht 5GHz staan ingesteld, neem dan contact op met de provider of pas het aan in de online router omgeving. Zorg ervoor dat de mobiel verbonden is met Wi-Fi. Vul de Wi-Fi naam en het bijbehorende wachtwoord in en kies volgende.

4. Knipperen van de slimme lamp

Wacht tot de slimme lamp begint te knipperen. Knippert de slimme lamp? Wacht 10 seconden en bevestig dat het licht knippert. De Tuya app gaat opzoek naar de slimme lamp. Zodra de lamp verbinding heeft met de Tuya App, begint het instellen van de lamp.

5. Verbinden van de Tuya app en de slimme lamp niet gelukt?

Het is mogelijk dat de eerste keer niet is gelukt om verbinding te maken. Hierdoor is het nodig om de slimme lamp te resetten. Ga als volgt te werk:

- Schakel met de schakelaar de lamp: aan - uit – aan – uit – aan

- Wacht 2 seconden per keer aan/uit.

- De slimme lamp begint opnieuw te knipperen. Wacht 10 seconden en bevestig dat het licht knippert.

 

6. Slimme lamp instellen

Na de melding dat de slimme lamp succesvol is toegevoegd, geef de slimme lamp een eigen naam, bijvoorbeeld: Tafellamp keukentafel. Dit is handig als er meerdere slimme lampen in of rondom het huis aanwezig zijn. Druk hierna op doorgaan.

 

7. De mogelijkheden

Mogelijkheden Functie
1. White Hier is het mogelijk door de balk te verslepen om de slimme lamp te dimmen.
2. Colour Een kleur kiezen door het verplaatsen van het rondje en het dimmen van de lamp.
3. Scene Het kiezen van een scene geeft verschillende thema`s die de lamp kan aanhouden.
4. Left time Stel hier in hoelang de slimme lamp vanaf dit moment nog aanstaat. Bijvoorbeeld over 2 uur ga je op bezoek bij familie en is er niemand thuis. Na 2 uur vanaf het moment dat je het bevestigd gaat de slimme lamp automatisch uit.
5. De aan/uit knop Eenvoudig de lamp aanzetten of uitzetten.
6. Schedule Het inplannen wanneer de slimme lamp automatisch aan of uit gaat per dag. Een van de meest handige functionaliteiten. Door een planning toe te voegen stel je in op welke dagen en tijden de slimme lamp automatisch aan of uit gaat.

 

 

8. Instellen aan of uit slimme lamp bepaalde tijd van de dag

- Kies voor schedule en planning toevoegen. Bedenk of de slimme lamp uit of juist aan moet een bepaalde tijd van de dag.

- Selecteer de tijd wanneer de slimme lamp automatisch aan of uit gaat.

- Kies bij herhalen voor eenmalig of om een aantal dagen in te stellen.

- Bij gebruikersnaam niets invullen. Wil je een notificatie ontvangen zodra de slimme lamp automatisch aan of uit gaat? Vink deze optie dan aan.

- Bepaal bij switch of de slimme lamp aan of uit moet op het eerder gekozen tijdstip en dag(en). Sla de instellingen op.

 

 

9. Instellen van commando`s

Als je meerdere slimme lampen of apparaten hebt ingesteld met de Tuya app is het tijd om commando`s in te stellen. Start de Tuya app op en kies onderaan voor "Smart". Klik hierna op het plusje rechtsboven om een commando toe te voegen. Volg de stappen in de app om verschillende commando`s in te stellen. Hierbij een aantal voorbeelden om een commando in te stellen.

Commando Wat doet het? Toepassing op
Launch Tap-to-Run Hier kan je individueel iedere smart lamp in huis aan of uit doen.  Binnen en buitenlampen
When weather changes Het mogelijk om op basis van temperatuur, vochtigheid, weer, zonsopkomst/-ondergang of windsnelheid. Smart verlichting te besturen. Stel je wil buitenverlichting aan laten gaan bij zonsondergang en uit laten gaan bij zonsopgang, is dit een mogelijkheid. Buitenlampen
When location changes Dit is te gebruiken op alle smart lampen. Stel je voor even snel boodschappen doen. Zodra je de hoek van de straat om bent, gaan automatisch de smart lampen uit. Als je weer in de buurt bent van je huis gaan deze automatisch weer aan. Op basis van de GPS locatie van jouw telefoon, is het mogelijk om in te stellen wat er met het licht gebeurd. In dit geval als je het huis verlaat. Doe alle lichten uit. Binnenlampen
Time Bepaal eenvoudig wanneer, hoevaak en hoelaat één smart lamp aangaat.  Binnen en Buitenlampen
When device status changes Stel in, hoelaat en wanneer de smartlamp van kleur of sterkte veranderd. Bijvoorbeeld na 10 uur `s avonds, worden de kleuren van de lamp iets warmer om je ogen te ontlasten en sneller moe te worden. Binnenlampen

 

 

Bekijk onze Smart verlichting

Met de smart verlichting van Lampgigant en de Tuya app, zijn er bijna oneindig veel mogelijkheden. Combineer alle soorten smartverlichting in huis en bestuur deze met één handige en overzichtelijke app.

  •