Snoer lampen inkorten

Snoer lampen inkorten

Hangt jouw lamp te laag en wil je het snoer inkorten? Wij leggen je graag uit hoe je jouw lamp perfect ophangt.

Meet de lengte van het snoer

Bereken op welke hoogte je de lamp wil laten hangen. De gemiddelde hoogte van een lamp, die boven een tafel hangt is ongeveer 150-160 cm, wanneer je vanaf de vloer tot de onderkant van de kap meet. Zeg dat het plafond 250 cm hoog is, dan houd je 90 cm over voor de lamp en snoer. Van die 90 centimeter trek je dus de grootte van de lampenkap af en dan heb je de maat van het snoer. Een andere richtlijn is dat de afstand tussen de tafel en de lamp 60-70 cm moet zijn. Wanneer je de juiste lengte hebt bepaald kan je (vanaf de onderkant metend) de uiterste gewenste lengte markeren. Tot deze lijn kort je het snoer in.

Lamp met ketting inkorten?

Heeft jouw snoer ook een ketting? Dan moet deze ook ingekort worden. Als de gewenste lengte van het snoer bepaald is kan je de ketting inkorten door de kettingschakels boven en onder de naad in tegengestelde richting te buigen. Zo buig je de kettingschakel open en kan je de juiste hoeveelheid ketting verwijderen. 

 

Het snoer inkorten

Je kan het snoer eenvoudig inkorten door het snoer door het plafondkapje te trekken tot je de door jouw bepaalde lengtemarkering op het snoer ziet. Dit doe je door eerst de klem waarmee het snoer vastzit los te draaien en het er vervolgens doorheen te trekken. Het overtollige snoer kan je in een cirkel draaien en vastmaken met een stukje tape. Zo verwerk je het overtollige snoer netjes in het plafondkapje.

Snoer afknippen?

Is het overtollige snoer te lang om weg te werken in het plafondkapje? Dan kan je het snoer afknippen/-snijden en het nieuwe uiteinde weer bevestigen. Naast de markering van de gewenste lengte maak je een markering van de lengte die nodig om het snoer te koppelen vanaf de plafondkap en het plafond. Houd er hierbij rekening mee dat het het einde van het snoer gestript moet worden om het te kunnen koppelen aan de kroonsteen aan het plafond. Hierbij is 0,5 cm vaak voldoende.