Landelijke lampen

van 535 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

van 535 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De landelijke interieurs zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Bij landelijk denk je al gauw aan het platteland en een oude boerderij. Maar een landelijk interieur is veel meer dan dat. Natuur is wel een belangrijk element van de landelijke stijl. Hout is bijvoorbeeld een materiaal dat veel in de stijl voorkomt. Maar de landelijke stijl kenmerkt zich voornamelijk in warmte en gezelligheid. Een landelijke lamp is een ideaal middel om deze sfeer ook in jouw interieur te krijgen.

Landelijke lampen van natuurlijke materialen

Om de warme en gezellige sfeer te creëren komt de natuur veel terug bij landelijke lampen. Denk bijvoorbeeld aan een houten landelijke hanglamp, een rotan landelijke wandlamp of een linnen landelijke tafellamp. Het fijne aan de landelijke stijl is dat er veel met materialen gecombineerd kan worden. In de landelijke lampen zie je dan ook vaak materialen zoals metaal, glas, beton, tin of koper terug. Doordat veel materialen gebruikt worden zijn de landelijke lampen in veel verschillende kleuren beschikbaar. Zo worden geel, bruin, taupe, wit en koper veel gebruikt om warmte uit te stralen.

Een landelijke lamp kan zowel binnen als buiten

Bij warmte en gezelligheid denk je vaak aan het samenzijn met familie. Omdat de landelijke stijl veel natuur terug laat komen is het ook ideaal om een houten dressoir of kist die van oma is geweest aan je interieur toe te voegen. Zet je deze naast een landelijke vloerlamp? Dan kan deze landelijke lamp hier nog wat extra aandacht aan geven.

De landelijke stijl wordt vaak geassocieerd met een beetje van buiten naar binnen halen. Dit komt omdat er veelal natuurlijke materialen worden gebruikt bij de landelijke lampen en dat er ook landelijke lampen zijn die roestkleurig zijn of lijken op oud koper. Maar een landelijk lamp past ook prima buiten! Een roestkleurige landelijke wandlamp zorgt buiten voor een sfeervolle toevoeging naast je raam of voordeur.

Bij Lampgigant hebben wij een grote collectie landelijke lampen. Van landelijke hanglampen tot landelijke buitenlampen, van landelijke tafellampen tot landelijke plafondlampen en landelijke wandlampen. Wij hebben landelijke lampen voor alle ruimtes en alle materialen. Genoeg keuze voor een warme en gezellige plek waar jij je thuis voelt.