Woonkamerlampen zorgen voor sfeer in huis! Bekijk hieronder ons aanbod of gebruik de voorgestelde filters:

Woonkamer lampen

van 5450 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

van 5450 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Het doel van een lamp en licht van vroeger tot nu.

Eerst hadden we een simpel kaarsje waar je hee goed mee moest kijken om wat te willen zien, snel daarna hadden we een olielampen, die waren makkelijker je nam ze makkelijk meer en ging niet zo snel meer uit, door wind. Toen kwamen de gloeilampen die waren heel erg duur en al helemaal niet energie zuinig. Het was ook maar een bolletje op stroom er zat geen decoratie omheen. (Daarna werd de ledlamp uitgevonden.) Tegenwoordig heeft bijna iedereen een mooie gezellig lamp in de woonkamer hangen, wie die heeft kan die op ons website snel bestellen. Vroeger waren kaarsje noodzakelijk, nu gebruiken we die vaak voor de gezelligheid.

Kleur en sfeer

Als je een moderne woonkamer hebt, moet je natuurlijk ook een modernere lamp hebben misschien wel 2 je kunt dan heel goed 2 dezelfde lampen uitkiezen maar je kunt ook een grote kroonluchter ik het midden van de kamer hangen, en nog 1 of 2 leuke wand lampjes kiezen of in de vensterbank een mooie tafellamp. Welke kleur is dan ook vaak moeilijk om te kiezen. Je hebt vast wel een thema kleur in je huis.

Woonkamer verlichting kopen

Elk jaar zijn er nieuwe trends met betrekking tot woonkamerverlichting. Veel mensen halen hier hun ideeën vandaan voor hun interieur. Er zijn verschillende stijlen die toegepast kunnen worden in de woonkamer. Een aantal hiervan steken er met hun kop bovenuit. Hieronder staan die vier stijlen met de kenmerken voor hun stijl.

Industrieel: De kenmerkende kleuren voor deze stijl zijn: zwart-, wit-, en grijstinten. Het interieur idee is gebaseerd op fabrieksgebouwen. Er wordt veel zwaar hout en metaal gebruikt. De ruimtes zijn veelal groot en open. Stoer, robuust en ruwe en grote functionele vormen zijn kenmerkend voor deze stijl. De functionele verlichting die gebruikt wordt zijn grote fabriekslampen. Deze industriële hanglampen, wandlampen en vloerlampen zijn te vinden in ons assortiment. 

Design/Modern: In een modern interieur worden primaire en glanzende kleuren gebruikt. Vooral zwart en wit zijn erg populair hier. Een kamer is netjes en strak waar deze moderne stijl wordt gebruikt. Deze stijl wordt veel gebruikt in onze tijd. Houdt u van strak, netjes en design? Dan is deze stijl zeker iets voor u. Klik op de linkjes om de moderne hanglampen, wandlampen en vloerlampen te bekijken.

Landelijk: De landelijke woonstijl geeft het huis een warme en knusse sfeer. Veel mensen kiezen voor deze woonstijl, omdat het een gevoel van gezelligheid oproept. De basiskleuren die gebruikt worden zijn zwart, grijs, bruin, wit. Van deze kleuren worden allerlei tinten gebruikt. De volgende tinten worden veel gebruikt: zandkleuren, gebroken wit, beige, grijs met wat bruin. In ons assortiment vindt u landelijke hanglampen, wandlampen en vloerlampen die bij deze stijl passen.  

Vintage/Retro: Kleuren uit de jaren 50 zijn kenmerkend voor de retrostijl. De kleuren die vooral voorkomen zijn oranje, geel, groen en bruin. De retromeubels die gebruikt worden zijn te herkennen aan hun slanke poten. Cactussen en vetplanten komen veel voor in het retro-interieur. De retrolampen zijn industriële lampen of lichtbollen. Deze twee soorten hebben wij voor u in de categorie retrolampen gezet. Op zoek naar deze lampen? Neem dan snel een kijkje!