Landelijke tafellampen

van 86 producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

van 86 producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Kenmerken van een landelijke tafellamp

Landelijke tafellampen zijn vaak te herkennen aan het natuurlijk uiterlijk en de vormen. Het zijn geen drukke, rommelige en aparte lampen maar rustige, sfeervolle lampen. Vaak zien we dat de landelijke tafellamp ronde vormen heeft, zoals de lampenkappen. Ook in kleuren is de tafellamp met landelijke stijl niet uitbundig, het heeft vaak maar één of twee kleuren. Taupe, crême, grijs en wit zijn hierbij populaire kleuren.

Moderne, landelijke tafellampen

Een interieurstijl die we steeds meer zien is het ‘modern landelijk wonen’. In deze woonstijl gaat het nog steeds om de rust en de natuurlijke sfeer van de inrichting maar wordt het gecombineerd met de moderne stijl. Een landelijke tafellamp hoeft dan ook zeker niet ouderwets te zijn om bij de landelijke inrichting te passen. Er zijn landelijke tafellampen met een modern tintje. Zoals de landelijke, houten driepoot tafellamp die een vrij moderne kap heeft. Landelijk wonen is dus goed te combineren met een beetje modern, zolang het maar past binnen de rustgevende sfeer van het platteland.

Do’s en don’ts bij het uikiezen van een landelijke tafellamp

Do’s:

  • Gebruik voor armaturen zonder dimmers spaarlampen of LED lampen. Spaarlampen gebruiken tot 80% minder energie dan gloeilampen.
  • Kies een tafellamp die bij de stijl van je interieur past.
  • Zorg ervoor dat de temperatuur van de verlichting van de tafellamp zoveel mogelijk warm is, dat wil zeggen: veel geelachtig diffuus licht.

Don’ts:

  • Kies een tafellamp uit die past bij je interieur, maar ga niet slechts af op het design van de tafellamp. Is de functie van de verlichting alleen decoratief, dan kun je wel een tafellamp puur op uiterlijk kopen.
  • Zet niet te veel tafellampen in een kleine kamer.
  • Pas op voor verblinding (je ziet lichtpitjes nadat je in een lamp hebt gekeken). Richt de tafellamp zo dat de lichtbron niet direct in je ogen schijnt.