Retro tafellampen

van 107 producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

van 107 producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Kenmerken retro verlichting

Retro is een interieurstijl in opkomst. In de retro stijl zijn de ontwerpers van de lampen geïnspireerd door de lampen van vroeger. Retro lampen zijn dus nieuwe, eigentijdse lampen die gebaseerd zijn op de oudere stijlen. Retro tafellampen zijn dan ook nieuwe lampen met een oud design. Het voordeel van de retro lamp is dat je wel de oude sfeer in huis kunt halen, zonder dat je de lampen al snel weg moet gooien doordat ze al oud zijn.

De retro tafellamp 

Bij tafellampen in retro design zien we vaak kleurige lampjes met bolvormige of ronde lampenkapjes. Retro is een stijl met kleur; een felgele tafellamp tegen een oranje muur kan je zomaar tegenkomen in de retro inrichting. Dat maakt retro ook juist zo leuk; met een enkele tafellamp op een tafeltje creëer je al een fleurige hoek. Kleuren zoals geel, groen, oranje en blauw zijn populair maar er zijn ook retro tafellampen met een wat minder opvallende kleur.

Ontwerpers retro lampen

De designers van retro lampen halen hun inspiratie uit de lampen van vroeger om er nu een eigentijdse, vernieuwende lamp van te maken. Bekende merken in de retro / vintage verlichting zijn namen zoals Leitmotiv, een bedrijf dat bekendheid heeft gekregen door het ontwerpen van originele lampen, onder andere in de retro stijl.

Materialen retro tafellamp

Retro tafellampen zijn veelal gemaakt van metaal, een voordeel hiervan is dat ze van sterke kwaliteit zijn en daarom lang mee kunnen gaan. Naast de metalen lampen zien we af en toe ook retro tafellampen van stof. Deze lampen hebben dan vaak een veelkleurige, stoffen kap met een motief.