Lichtkleur LED panelen

Lichtkleur LED panelen kiezen

De kleurtemperatuur van LED verlichting wordt uitgedrukt in Kelvin (K). Hoe lager het aantal Kelvin, hoe warmer de kleur van het licht. Welke lichtkleur je nodig hebt hangt af van de locatie waar je de LED panelen plaatst en waarvoor je ze gebruikt. In ons assortiment hebben wij LED panelen met diverse lichtkleuren:
- 3000K (warm wit)
- 4000K (neutraal wit)
- 6000K en 6500K (koud wit)

 

3000K (warm wit) LED paneel

Warm witte verlichting wordt gezien als sfeervol en gezellige verlichting. Deze lichtkleur is ideaal om een aangename sfeer te creëren. Daarom zie je deze lichtkleur vaak terug in ontvangshallen en ruimtes in kantoren waar de nadruk wordt gelegd op sfeerlicht in plaats van werklicht.

Toepassing:
Onder andere in ontvangsthallen, restaurants, hotels, kantoren, winkels, scholen, kledingwinkels en cafetaria's.

 

4000K (neutraal daglicht) LED paneel

LED panelen met 4000K zijn het meest populair. Deze lichtkleur zorgt voor een frisse en productieve omgeving. Het heeft een stimulerende werking en zorgt dat je actief blijft. Daarom wordt er voor kantoren en klaslokalen vrijwel altijd voor 4000K gekozen. 

Toepassing:
Onder andere kantoren, klaslokalen, showrooms, keuken- en badkamerwinkels, fietsenwinkels en sporthallen.

 

6000K en 6500K (koud wit) LED paneel

Koud witte lichtkleuren worden gebruikt in ruimtes waar goed zicht en helder licht belangrijk is. Deze kleur zie je dan ook terug in ziekenhuizen, laboratoria en tandartspraktijken. Ook in ruimtes waar secuur gewerkt wordt zoals bij assemblage of in een garage zie je koud wit licht vaak terug.

Toepassing:
Onder andere ziekenhuizen, laboratoria, tandartspraktijken, werkplaatsen en garages.

 

Kies je lichtkleur

Weet je welke lichtkleur LED paneel je nodig hebt? Bekijk dan hieronder ons aanbod.

  •