LED TL aansluiten

LED TL simpel aansluiten

Bij een LED buis armatuur is het armatuur reeds geschikt gemaakt voor een LED buis. Voordat je begint doe eerst de stroom uit in de kamer. Op het armatuur is aangegeven aan welke kant de voeding zit, ook staat op de buis aangegeven aan welke kant de voeding geplaatst dient te worden. Plaats dit op de juiste manier. Na het aansluiten van het armatuur hoef je alleen nog de LED buis er in te draaien.

Uiteraard kan een LED buis ook in een bestaand TL-armatuur worden geplaatst, om dit mogelijk te maken is een “kleine” aanpassing van jouw TL-armatuur noodzakelijk. Welke aanpassing hangt af van het type TL-armatuur dat je nu in gebruik heeft. 

Voordelen LED

1. Kwikvrij

In tegenstelling tot TL buizen bevatten LED buizen geen kwik. Dit maakt ze veilig voor het milieu.

2. Direct licht

LED buizen bieden licht precies waar het benodigd is. TL buizen hebben multi-directioneel licht wat betekent dat er licht verloren gaat in het armatuur en andere onnodige plaatsen.

3.Betere efficiëntie 

De nieuwste LED buizen zijn ongeveer 60% efficiënter dan TL buizen.

4. Kwaliteit 

De LED’s van vandaag produceren licht met een verscheidenheid aan kleurtemperaturen vergelijkbaar met een TL buis maar hebben geen flikkeringen die kunnen optreden zoals bij een TL buis.

5. Levensduur

De gemiddelde levensduur van een LED buis is 50.000 uur tegenover slechts 30.000 uur voor een gemiddelde TL buis.

6. Niet breekbaar

LED is gemaakt van polycarbonaat dat onbreekbaar is. TL buizen zijn gemaakt van glas en daardoor erg breekbaar.