Klassieke wandlampen

45 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

45 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Klassieke wandverlichting met uitstraling

De klassieke wandverlichting heeft stijlvolle uitstraling. In de categorie klassiek vind je modellen met originele vormen en kleuren. In vergelijking met de moderne stijl hebben de wandlampen kleuren die minder meegaan met de doorlopende trends, geen betongrijs bijvoorbeeld. Dit haalt niet weg dat de klassieke kleuren, zoals goud, brons, koper, nooit uit de mode zijn. Eens in de zoveel tijd zijn deze kleuren ook populair in de trendgevoelige interieurs.

Naast de klassieke kleuraccenten is klassiek ook de vorm. Verschillende stijlen uit de oudheid, zoals de gotische stijl, komen terug bij de klassieke modellen wandverlichting. Hoewel de meeste verlichting seriematig geproduceerd wordt is bij deze vormen klassiek herkenbaar. Ook het handwerk van de metalen bewerkingen zijn terug te zien bij de klassieke muurlampen.

De muur en de klassieke wandlamp

Op welke muur past een klassieke wandlamp. Voor het overzicht erkennen we hierbij 3 typen wandbewerking: stucwerk, behangen en wandbekleding. Restaurants en sommige woningen hebben grof stucwerk, dit stucwerk past uitstekend bij de klassieke wandlamp. Glad stucwerk heeft een basis uitstraling en kan ook altijd met klassiek gecombineerd worden. Glad stucwerk is bij klassieke verlichting wel voornamelijk crême of gebroken wit.

Een klassiek behang roept bij de meeste personen een sfeerbeeld op. Klassiek behang kan net als klassieke wandlampen de vormen hebben die onder andere geïnspireerd zijn door de oudheid, zoals de gotische stijl. Daarnaast kenmerkt klassiek behang zich door basis figuren zoals bloemetjes met tijdloze kleuren.

Het laatste type muur dat gecombineerd kan worden met klassieke wandlampen is wandbekleding. Dit type wandbewerking is vooral zichtbaar in horeca en in de traditionele werkkamers. De houten betimmeringen met hierin figuraties die van de vloer tot het midden van de wand komen of die de volledige wand bedekken.

Al met al zijn liefhebbers van de klassieke wandlamp degenen die hun huis over het algemeen ingericht hebben met tijdsbestendige kleuren en figuren (zoals ook donkerbruin gelakte tafels). Met de klassiek beoordeelde wandlamp overleef je ook heel wat trends zonder uit het oog te springen.