Landelijke wandlampen

van 54 producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

van 54 producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waar op letten voor de landelijke wandlamp
Licht, sfeer en stijl. Op basis van deze 3 kenmerken wordt de wandlamp het meest gekozen. Sommigen zoeken de wandlamp voor meer verlichting in de kamer, anderen willen de kamer een (nieuwe) leukere uitstraling geven. Ook de landelijke wandlamp koop je om deze drie redenen. In de landelijke woonstijl draait het vooral om de sfeer die er gecreëerd wordt door de lampen.

Landelijke wandlamp met natuurlijk karakter

De landelijke wandlampen kenmerken zich door hun natuurlijke karakter. Hierbij letten we op het materiaalgebruik en de kleur van de lamp. Bij de landelijke verlichting zien we vaak lampen in  aardetinten of in bruine, grijze of beige kleur. Om wat extra kleur toe te voegen worden er soms ook pasteltinten gebruikt. Het belangrijkste is dat de lampen geen opvallende, felle kleuren hebben maar juist minder opvallende, natuurlijke kleuren. De kleur van de lamp bepaalt dus voor een deel het landelijke karakter. Zeker als uw kiest voor een landelijke wandlamp in houtkleur of van houtmateriaal past dit goed bij de landelijke woonstijl. Naast hout wordt er ook veel gebruik gemaakt van glas en metaal.

Hoe bevestig je de landelijke wandlampen aan de muur

De meeste wandlampjes worden met afdekkapje bezorgd, deze is ook op de foto zichtbaar. In dat kapje zit de stroomaansluiting voor de lamp. Het mooiste is wanneer het stroomdraad uit de muur komt achter de wandlamp. Hiervoor moeten de stroomkabels in de muur zitten. Het stroom dat uit de muur komt kan zo makkelijk aangesloten worden aan de lamp. Vervolgens kan de lamp op de muur gehangen worden en is er niks meer van de stroombedrading zichtbaar.

Klinkt het installeren van de landelijke wandlamp te ingewikkeld? Vaak wijst het zichzelf wanneer u de stroomverbinding ziet. Wanneer u niet graag klust, heeft een handig persoon in uw omgeving het zo gefixt!