Installatie buitenverlichting

Installeren van buitenverlichting

Heb je ook zo'n hekel aan om 's avonds in het donker thuis te komen? Een buiten wandlamp is handig om de voordeur te verlichten. Zo hoef je niet meer te zoeken naar het sleutelgat van het slot. Ook zorgt verlichting voor een prachtige sfeer aan jouw huis. Heb je een buiten wandenlamp gekocht maar weet je niet hoe het gemonteerd moet worden? hieronder lees, en ziet je in stappen hoe je dit handig kan doen. 

Wat heb je nodig?

- Spanningszoeker 
- Schroefmachine
- Schroevendraaier
- Striptang
- Schroeven en pluggen

 

Stap 1: schakel het stroom uit

het eerste waar je aan moet denken voor je begint aan het monteren van een lamp, is het uitschakelen van de stroom. de groep waar je mee aan de slag gaat is voldoende. Een dubbelcheck of het stroom er echt af is doe je door een spanningsmeter tegen de elektriciteitsdraadjes aan te houden. als er geen lampje gaat branden, kun je aan de slag.

 

Stap 2: Bevestig de bevestigingsbeugel

Maak de bevestigingsbeugel met een schroevendraaier los van de lamp en schroef deze tegen de muur in combinatie met de schroefpluggen 

 
Stap 3: Sluit de elektriciteitsdraden aan 

Zorg ervoor dat er op de plek waar je de wandlamp wilt plaatsen een aansluiting is. mensen vergeten hier nog regelmatig aan te denken. Bij de aansluiting zie je drie verschillende draden in drie verschillende kleuren. Een geel-groen draad, een zwarte en een blauwe. Als je wandlamp geaard is, heb je de geel-groene draad nodig en anders niet. Dit is de aarddraad. De blauwe en de zwarte of bruin draad zijn voor het aansluiten van elektriciteit. Strip met de striptang ongeveer 0.5 cm van de draden af. Als je het geel-groene draad niet nodig hebt hoeft het bij dit draad niet. Aan de wandlamp zit een kroonsteentje, hier ga je draden aan bevestigen. het kroonsteentje heeft twee tot drie openingen. afhankelijk van de lamp of hij geaard is of niet. De aarddraad moet in de middelste opening. De blauwe en de zwarte draad moeten in een van de andere openingen. Het maakt niet uit welke van deze twee draden waar gaat. Steek de draden in de openingen en schroef ze vast met een schroevendraaier. 

 

Stap 4: Bevestig de wandlamp aan de muur

Schuif de wandlamp dan over de bevestigingsbeugel die je net gemonteerd hebt, en schroef hem er aan vast. Meestal gaat dit met twee schroefjes aan de opstaande randjes van de bevestigingsbeugel. die je net gemonteerd hebt, bevestigingsbeugel.

 

Stap 5: Draai de lichtbron in de lamp 

Draai het lampje van de wandlamp in de fitting. Lichtbronnen worden niet altijd meegeleverd als je een lamp koopt, vaak moet je deze er los bij kopen. Dit is iets om altijd in de gaten te houden. Op onze website heb je ruime keuze uit allerlei soorten lichtbronnen. Zet de stroom weer terug op de groep en check of je wandlamp het doet. Gefeliciteerd, je hebt je wandlamp geïnstalleerd!

 

Kies hier waar jouw buitenlamp met bijbehorende functie

  •