Veranda verlichting

Veranda Verlichting 

Een veranda gebouwd en alleen de verlichting mist nog? Dan ben je bij ons (Lampgigant) aan het juiste adres. Wij hebben alles om je veranda nog mooier te maken, van inbouw- tot opbouwverlichting.

Wat goed is om te weten is dat bij veel veranda’s extra kleine inbouwspots nodig zijn zodat deze in de veranda balken verwerkt kunnen worden. Hiervoor hebben wij mini inbouwspots in onze collectie. Heb je bredere balken of is je veranda plafond afgewerkt met platen dan is de keuze iets groter, omdat alle inbouwspots van 6 tot 20 cm dan tot je mogelijkheden behoren.

Verlichting voor de overkapping

Onder de overkapping worden vooral inbouwspots toegepast. Inbouwverlichting neemt namelijk weinig ruimte in beslag en voorkomt dat je je hoofd tegen een (laag) hangende lamp stoot. Daarnaast is het een strakke manier van wegwerken van je verlichting. Het ligt er hier dus aan hoe breed de balken zijn, wat voor inbouwspots geschikt zijn voor jou overkapping.

Opbouw veranda verlichting

Waterbestendige opbouwspots met een IP waarde van IP23 of meer zijn een recente toevoeging aan onze collectie. Deze strakker en compacte opbouwspots worden veel toegepast voor veranda verlichting. In tegenstelling tot inbouwspots hoeven hiervoor geen gaten geboord te worden maar zijn ze uitgevoerd met een handige ophangbeugel.

De IP waarde

De IP waarde geeft aan in welke maten het apparaat zonder schade of risico aan invloeden van buiten af kan worden blootgesteld. Komen de opbouwspots niet direct in contact met water dan kan je kiezen voor onze IP20, niet waterbestendige, opbouwspots. Verder wordt een IP van boven de IP44 aangeraden voor plekken waar het vochtig kan worden maar het niet direct op de lamp komt. Voor plekken waar wel direct contact kan ontstaan met water wordt een IP waarde van IP65 of hoger aangeraden en voor onderdompeling wordt zelfs een IP waarde van IP67 of hoger geadviseerd. 

Plug & Play veranda verlichting in dakliggers

Kies je voor onze plug & play verandaverlichting dan geven wij de volgende aantallen spots als uitgangspunt:

Aantal dakliggers Breedte ruimte in meters Aantal inbouwspots
3 3m 6
4 3m 8
5 3m 10
6 3m 12

 

Bekijk onze veranda verlichting

Een veranda gebouwd en alleen de verlichting mist nog? Bij inbouw- en opbouw verlichting heb je je extra kleine inbouwspots nodig, zodat deze in de veranda balken verwerkt kunnen worden. Hiervoor zijn de mini spotjes de perfecte oplossing. Wanneer je bredere balken hebt in de veranda of het plafond is afgewerkt met platen dan heb je een grotere keuze in inbouwspots doordat alle spots van 6 tot 20 cm breed ook tot de keuze behoren.​ Ontdek hieronder de verschillende categorieën. Na het kiezen van de categorie is het mogelijk om op kleur en materiaal te filteren.

 

  •