TL armaturen

LED TL armaturen kopen? Kies hieronder een categorie:

Om een een bedrijfsruimte, schuur, winkel of kantoor te verlichten heb je de keuze uit stevige LED TL armaturen met LED TL buizen. Deze TL armaturen zijn ook verkrijgbaar als waterdichte TL armaturen of ammoniakbestendige TL armaturen.

De traditionele TL armaturen worden op dit moment nauwelijks meer verkocht en veelal vervangen voor LED TL armaturen. De voordelen van LED TL armaturen zijn groot. LED armaturen zijn een stuk zuiniger dan de traditionele armaturen en dat merk je direct in verbruik, dat een stuk lager zal zijn. Daarnaast hebben LED armaturen geen opwarmtijd, waardoor deze direct de juiste hoeveelheid licht geven. Daarnaast stralen LED TL armaturen geen UV uit en zijn ze beter voor het milieu. Een LED (TL) armatuur kan ook ingebouwd worden, alleen is dit inbouw armatuur niet zo vlak zoals een LED paneel. Het voordeel van een TL armatuur is dat er verschillende variaties met reflectors mogelijk zijn, voor bijvoorbeeld lichtreflectie. Een ander belangrijk voordeel van de LED TL armatuur ten opzichte van het LED paneel is dat deze iets efficiënter is dan het LED paneel. Daarnaast is bij een LED TL armatuur mogelijk om niet direct in het licht te kijken. 

Een nieuw TL armatuur of LED alternatief bestellen?

In een LED balk is de LED lamp in het armatuur ingebouwd. De LED balk is eenvoudig te monteren met montageklemmen. Een LED paneel is een vlak inbouw armatuur met een egaal-verlichte lichtplaat als verlichting.

Blogs over LED TL armaturen

  •  

LED TL armaturen als bedrijfsverlichting

Onze LED TL armaturen zijn te gebruiken in vele toepassingsgebieden. TL armaturen worden voornamelijk gebruikt als bedrijfsverlichting, maar de armaturen zijn ook geschikt voor schuren en werkplaatsen. De TL armaturen kunnen geplaatst worden in onder andere: Kantoren, (parkeer)garages, magazijnen, winkels, scholen, portieken, zorginstellingen, horeca, de industrie en vele andere locaties. Daarnaast zijn de TL armaturen met een IP waarde van IP44 of hoger ook geschikt voor buiten.

Je kan kiezen uit waterbestendige en niet-waterbestendige TL armaturen. De niet-waterbestendige varianten zijn de meest voordelige optie, echter zijn de TL's hierbij niet beschermd. De waterbestendige varianten kunnen, zoals de naam al doet vermoeden, tegen water. Daarnaast kunnen de meeste waterbestendige armaturen ook tegen een stootje.

Welke LED armaturen zijn er?

Wij verkopen diverse LED armaturen. Hierbij heb je de keuze uit de volgende opties:

- De "standaard" LED TL armatuur (meest gekozen)

- De LED armatuur met een zeer hoge lichtopbrengst (deze zijn geschikt voor ruimtes van bijvoorbeeld 6 meter hoog)

- LED armatuur met ingebouwde LED, deze LED is niet vervangbaar

Welke TL buizen kunnen er in de TL armaturen?

In de meeste TL armaturen kan je een TL buis naar wens doen. Hierdoor kan je zelf een wattage en lichtkleur kiezen. Het vermogen ligt meestal tussen 5 watt en 20 watt. De TL buizen zijn verkrijgbaar in de volgende lichtkleuren:

- Warm wit (3000k): warm licht met een gele gloed voor ruimtes waar sfeervol licht nodig is (wachtruimte, bar, woonkamer).

- Wit (4000k): helder en neutraal licht voor ruimtes waar gewerkt wordt (kantoor).

- Koud wit (5000-6000k): zeer helder licht voor ruimtes waar goed zicht zeer belangrijk is (laboratoria, ziekenhuizen, magazijnen).