Installatie LED paneel

Installatie LED paneel

In dit blog leggen we je graag uit hoe je een LED paneel installeert. Hieronder vind je een instructievideo hoe je een LED paneel op het stroom aansluit. Weet je al hoe dit moet? Klik dan hieronder om jouw LED paneel op een van de ondestaande 3 manieren te installeren: 

- Systeemplafond LED paneel

- Opbouw LED paneel

- LED paneel met hangset

 

Hoe sluit je een LED paneel aan?

Het aansluiten van een LED paneel is erg gemakkelijk. In de onderstaande video laten we je graag zien hoe je dit kan doen.

 

 

LED paneel in systeemplafond

LED panelen zijn oorspronkelijk gemaakt voor syteemplafonds. De panelen hebben afmetingen die in ieder systeemplafond naadloos passen. Hieronder vind je een overzicht wat er nodig is om een LED paneel te installeren en welke stappen je moet volgen om tot een succesvolle installatie.

Benodigdheden voor installatie LED paneel in systeemplafond

  •  

Volg de volgende stappen:

Stappen Wat te doen
Stap 1 Zet het stroom uit.
Stap 2 Koppel de LED driver aan een aansluitsnoer door de snoertjes van de driver en het aansluitsnoer aan elkaar te verbinden door middel van WAGO klemmen of kroonstenen.
Stap 3 Stop het netsnoer in een stopcontact.
Stap 4 Plug de driver aan het LED paneel. Zorg dat je deze goed vastdraait en let hierbij op de pijltjes.
Stap 5 Plaats het paneel in je systeemplafond.
Stap 6 Schakel de stroom weer aan.

 

 

Opbouw LED paneel als plafondlamp

Een opbouwarmatuur is een frame met een LED paneel. Het voordeel van een opbouwframe is dat je de mogelijkheid hebt om het te monteren op vlakke oppervlakten. Hierdoor is het mogelijk om het zowel op een plafond als een muur te monteren.

Benodigdheden voor opbouw LED paneel als plafondlamp

  •  

Volg de volgende stappen:

Stappen Wat te doen
Stap 1 Schroef de twee zijkanten van het opbouw frame aan het plafond.
Stap 2 Schroef één van de twee andere delen aan de zijkant van het opbouwframe. Zorg er dus voor dat je wacht met het monteren van het laatste deel zodat één kant open blijft.
Stap 3 Je kan nu het LED paneel in het opbouwframe schuiven.
Stap 4 Schroef de laatste zijde dicht.
Stap 5 Hang of monteer het paneel aan de muur of plafond.

 

 

 

LED paneel ophangen als hanglamp

Het ophangen van een LED paneel als een hanglamp wordt ook wel pendel genoemd. Het voordeel van een LED paneel aan kabels is de verstelbaarheid van hoogte naar eigen wens. De hoogte is makkelijk en snel te verstellen.

Benodigdheden voor opbouw LED paneel als hanglamp

  •  

Volg de volgende stappen:

Stappen Wat te doen
Stap 1 Pas de kabellengte aan de hoogte waarop de lamp moet komen te hangen. Dit kan je doen door de schroef van het buisje los te draaien en de kabel zo ver als het nodig is er doorheen te trekken. Nu heb je 4 stuk kabels. Als je de gewenste lengte hebt draai de schroef weer dicht.
Stap 2 Je kan nu de vier ophang driehoekjes vastschroeven aan de achterkant van het paneel. Zorg er wel voor dat de onderste en bovenste driehoekjes naar elkaar wijzen en langs de rand liggen.
Stap 3 Maak de kabels vast aan de ophang driehoekjes.
Stap 4 Knip het stuk van de kabel dat aan de zijkant hangt van het middelste buisje af. Dit is het als het goed is het stuk kabel waar niks aanhangt
Stap 5 Boor de schroeven door uw plafond heen. Maak hierbij gebruik van de bijgeleverde (ronde) buisjes.
Stap 6 Draai de kabels vast aan de schroeven aan het plafond.

 

 

LED paneel lichtkleuren

In ons assortiment vind je veel varianten LED panelen. Ze zijn te koop in verschillende kleurtemperaturen.

- 3000K warm wit: dit is een warme lichtkleur dat zorgt voor een warme en gezellige sfeer in de ruimte. 3000K wordt toegepast in ruimtes zoals wachtruimtes en restaurants.

- 4000K neutraal wit: dit is een neutral lichtkleur dat veel gebruikt worden op werkplekken. Het 4000K licht is helder en houdt je actief en alert en wordt toegepast in ruimtes zoals kantoren en klaslokalen.

- 6000K koud wit: dit is een koude lichtkleur dat wordt gebruikt in ruimtes waar goed zicht belangrijk is. 6000K wordt toegepast in ruimtes zoals tandartspraktijken en ziekenhuizen.

 

Bekijk al onze LED panelen

  •