LED licht

Verlichting in lampen

De meeste lampen worden geleverd zonder lichtbron. Dit is prettig, aangezien je hierdoor zelf kan kiezen welke lichtbron je in het armatuur stopt. In deze blog geven wij informatie over het kiezen van de juiste lichtbron. 

LED

Op dit moment verkopen we bijna alleen nog maar LED verlichting. LED lichtbronnen zijn de energiezuinige vervangers van de traditionele halogeenlampen, gloeilampen en spaarlampen. Voor meer informatie lees de blog over LED verlichting.

Welke lichtbron heb ik nodig?

Bij de lampen die standaard geleverd worden zonder lichtbron staat het type fitting aangegeven bij specificaties en/of in de tekst. Het is belangrijk om een lichtbron te nemen met dezelfde fitting als aangegeven bij de lamp zelf, omdat de lichtbron anders niet past. Het is belangrijk om naar onderstaande aandachtspunten te kijken bij het kiezen van de lichtbron:

 

1. Dimbaar of niet dimaar?
LED lampen zijn er in de dimbare en de niet dimbare variant. Als een lamp dimbaar moet zijn, is het van belang om een dimbare lichtbron te kiezen. De meeste lampen bevatten geen dimmer, dus om de lamp de kunnen dimmen is het noodzakelijk een externe dimmer aan te sluiten. Voor meer informatie lees de blog over lampen dimmen.

 

2. Wattage
LED lampen met 3 – 6 Watt vermogen geven voldoende licht voor in een gemiddelde woning. Dit is vergelijkbaar met halogeenlampen tussen 20 en 60 watt. Wanneer je een dimmer hebt aangesloten op je verlichting is een hoger wattage ook mogelijk aangezien je de LED lamp altijd zachter kunt dimmen. Bekijk de blog om meer te leren over wattage en lumen.

 

3. Lichtkleur
De lichtkleur wordt aangegeven in kelvin. 2700K – 3000K is warm witte verlichting en wordt het meest toegepast in huis. 4000K is neutraal witte verlichting en wordt veel buiten toegepast, in de schuur en in kantoren. 6000K is helder witte verlichting en wordt vooral in werkruimtes en productieruimtes toegepast. Lees de blog om jouw ideale lichtkleur te bepalen.

 

4. Slimme verlichting
LED lampen hebben steeds meer mogelijkheden. Met de 3-step click LED lampen is het mogelijk om LED lampen te dimmen zonder de muurschakelaar aan te hoeven passen naar een muurdimmer. Daarnaast is mogelijk om de lampen met een app te bedienen of bijvoorbeeld met bluetooth. De slimme verlichting is zowel binnen als buitenshuis te gebruiken en op afstand bedienbaar.

 

Bekijk onze slimme verlichting:

Handmatig het licht aan- en uitschakelen is verleden tijd. Een volledig nieuwe ervaring in huis door het toepassen van slimme verlichting. Met behulp van één app op smartphone of tablet, alle lampen in huis besturen. Het gebruik van slimme verlichting zorgt ervoor dat een lichtschakelaar niet meer nodig is. Maak gebruik van een eigen planning om de slimme verlichting elk gewenst moment aan of uit te zetten zonder omkijken. Ontdek hieronder de verschillende categorieën van slimme verlichting.

  •