Klassieke lampen

Categorieën klassieke lampen

 

Klassieke lamp informatie

  •  

Tips & informatie bij klassieke lampen

Klassieke lampen zijn er in verschillende stijlen. Zo vindt u niet alleen klassieke verlichting voor de klassieke, landelijke en romantische huizen, ook voor de meer koloniale interieurs zijn er klassieke lampen. Zelfs in een modern interieur wat op het eerste gezicht totaal niet klassiek aandoet kan een klassieke lamp worden toegepast. Vaak wordt er door het toevoegen van een klassieke lamp net dat beetje extra sfeer gecreëerd dat zo belangrijk is bij het inrichten van een huis.

Een opkomende trend is het zogenaamde ‘modern klassieke interieur’. Een klassiek interieur in een modern jasje! Klassieke lampen bij een moderne inrichting zijn hier een voorbeeld van. Combineer modern met klassiek en creëer een prachtig interieur.

 

Klassieke lamp kopen

Sfeervol, gedetailleerd, elegant; dat zijn typische kenmerken van de klassieke lampen. De naam zegt het eigenlijk al, klassieke lampen brengen klasse in uw interieur. De hoogwaardige materialen die worden gebruikt voor klassieke lampen zorgen ervoor dat deze lampen stevig zijn en lang meekunnen. Klassieke verlichting is in een populaire stijl die nooit uit de mode raakt. Klassieke lampen zorgen voor een warme en gezellige sfeer. In de klassieke woning is het dan ook fijn om thuis te komen, het is een plek waar je kunt ontspannen en genieten.

Klassieke lampen zijn tijdloos, dit zijn lampen die niet modern zijn, maar zeker wel zo mooi en goed zijn. Met de klassieke lampen is een ruimte prachtig in te richten.

Klassieke lampen passen eigenlijk overal bij, natuurlijk bij een klassieke inrichting, maar ook bij een moderne of landelijk ingerichte ruimte. De lampen lijken heel veel op de moderne lampen, maar vallen niet onder deze categorie, omdat het vroeger modern was en het nu dus niet zo genoemd kan worden.

 

Klassieke lampen en hun materialen

Veel klassieke lampen worden gemaakt van metaal, maar meestal is het metaal niet het enige materiaal wat in de lamp verwerkt wordt. Vaak wordt er de lamp gecombineerd met andere materialen, zoals glas, kristal, etc.

Maar niet alle klassieke lampen worden van metaal gemaakt, er zijn ook klassieke lampen die gemaakt worden van glas. Ook het glas wordt vaak gecombineerd met een ander materiaal. Denk bijvoorbeeld aan aluminium, staal, etc.

Naast deze twee belangrijke materialen is er nog een materiaal wat van belang is, namelijk acryl. Acryl is een soort vervanger van kunststof en kan dus ook heel flexibel gebruikt worden. Een ander voordeel van acryl is dat het heel weinig weegt en dat is ideaal met bijvoorbeeld het ophangen van de lamp.

 

Klassieke lampen in het interieur

Klassieke lampen passen bij elk interieur, omdat de lampen een tijdloze uitstraling hebben. Bij een moderne inrichting, landelijk interieur en soms ook bij een design inrichting. Zoekt u een klassieke lamp? Kijk gerust rond op onze website.