Kantoorverlichting


Prettig en gezond een hele dag productief zijn op kantoor.

Kantoorverlichting

Horecaverlichting


Verlichting aanpassen aan uw (unieke) horeca interieur.

Horeca verlichting

Winkelverlichting


Verlicht uw producten en/of stimuleer uw klant met verlichting.

Winkelverlichting

Restaurantverlichting


 Vrolijke tafellampen voor naast het bed of op het bureau.

Restaurant verlichting

Fabrieksverlichting


 Fabriek verlichten met duurzame lampen?

Fabrieksverlichting

Magazijnverlichting


Magazijn verlichten met LED of traditionele verlichting.

Magazijnverlichting

Agrarische verlichting


De juiste verlichting voor op het boerenbedrijf en in de stallen.

Agrarische verlichting

Winkelverlichting slider

Bepaal het doel van de verlichting

U wilt uw bedrijf verlichten. Verlichting voor heeft per type bedrijf een verschillend doel. Het is aan te raden om eerst het doel te bepalen of tenminste de verschillende doelen in overweging te overdenken en mogelijk toe te passen op uw verlichting en ruimte. Hieronder vind u allereerst een overzicht van de meest voorkomende doelen van verlichting zijn:

 

Verlichten. Voor het verkopen van producten, het bedienen van uw gasten in de horeca en uzelf en/of collega’s laten werken op kantoor is in bijna alle gevallen (extra) licht nodig

 

Sfeer creëren (door de lamp). Verlichting hangt voornamelijk op opvallende plekken. Lampen boven de vergadertafel zijn prominent in het zicht. Bij het verlichten van een winkel met railspots is er estethisch een aanzienlijk verschil tussen weinig opvallende spots en rails in de kleur wit op een wit plafond en de zwarte rail + spots op hetzelfde plafond. Door de mogelijke variaties kunt u zelf uw ruimtes scheppen. Het is wel van belang dat u op de hoogte bent van deze (simpel lijkende) verschillen.

 

Sfeer creëren (door het licht). De invloed van verlichting op de sfeer bij uw bedrijf is groot. Breed genomen kan veel licht voor irritatie zorgen in de horeca en de juiste sfeer / werkomgeving scheppen in het designatelier. Weinig en/of gedempt licht kan de ruimte gezellig maken of tot slecht zicht leiden.

Veel of weinig licht zijn uitersten bij het creëren van sfeer door middel licht. In kantoor, horeca, winkels en veel andere bedrijfsinterieurs is een lichtplan vereist. Een horeca gelegenheid met een gerichte focus op haar doelgroep en met een duidelijk menu voor haar klanten kan de plank misslaan als de lichthoeveelheid te veel is, de lampen verkeerd gericht zijn of wanneer er bijvoorbeeld (negatief) prikkelende lichtbronnen zijn toegepast.

 

Prikkelen (van de verkoop). Door verlichting kunnen producten uitgelicht worden, kan sfeer gecreëerd worden in de horeca en kan op kantoor prettig gewerkt worden zonder de gezondheid van uzelf en uw medewerkers aan te tasten.

 

Beveiligen. Beveiligen in de vorm van verlichting dat dient als nachtlampje als u weg bent en noodverlichting voor het uitbreken van noodtoestanden zoals brand.

 

 

De juiste bedrijfs verlichting afhankelijk van uw type bedrijf

Het type bedrijf dat u heeft kan uw verlichting bepalen. Met het oog op de  hierboven genoemde doelen van  verlichting kan het type bedrijf de nadruk leggen op één of enkele doelen. Hieronder hebben we zelf een overzicht gemaakt in 5 typen bedrijven.

Prijsvechter

-Gericht op de middenklasse

-Gericht op de premium klant

Pop-up store, ‘eigen merk’ winkels en winkels die gericht zijn op het hogere segment

Mega store, het grote aanbod is veelal de belangrijkste verkooptool

 

Gezien de hierboven genoemde typen bedrijfsstrategieën en de bijbehorende klanten is het niet vanzelfsprekend dat je standaard in winkelketens mooie railspots hangt. Het kan een weloverwogen keuze zijn om TL (of LED) panelen in een systeemplafond toe te passen. Vooral voor een prijsvechter kan dit het karakter versterken.

 

Uw bedrijfsruimte inrichten en verlichten

Ten opzichte van de genoemde doelen moet er onderscheid gemaakt worden tussen het aanschaffen van een (extra) hanglamp voor boven de kantine tafel en het inrichten van een complete bedrijfsruimte.

Bij de eerste is het mogelijk om de gewenste lamp te zoeken op basis van matchende kleuren, gewenste materialen of stijl in de productcategorieën op de website. In het tweede geval voor het inrichten van een complete ruimte is het maken van een lichtplan aan te bevelen. Dit kunt u zelf doen of uitbesteden. Naast dat u één van ons verlichtingsspecialisten hiervoor kunt vragen hebben we hieronder alvast de volgens ons belangrijkste richtlijn gegeven:

 

Algemene en accentuerende verlichting. Onderken 2 typen verlichting; de algemene verlichting en de accentuerende / prikkelende verlichting. Begin hierbij met het inrichten van de algemene verlichting. Hierbij zorgt u er voor dat de ruimtes op de meeste plekken verlicht zijn zonder de nadruk te leggen op prikkelen en emotie.

Ter voorbeeld worden in winkels veel railspots toegepast. Dit zijn rails die aan elkaar geklikt kunnen worden en aan het plafond door u winkel heen gemonteerd kunnen worden. Vervolgens kunnen hier op willekeurige plekken spots in geklikt worden. Deze spots zijn draaibaar en in hoogte verstelbaar. Daarbij heb je per type spot vaak meerdere modellen met verschillende gradenhoeken. Zo heeft de ene spot een stralingshoek van 45 graden en een andere spot een hoek van 15 graden.

Terugkomend op het verdelen van algemene en accentuerende verlichting kan eerst de rail opgehangen worden en de brede spots (bijvoorbeeld met een stralingshoek van 45 graden) in de rails geklikt worden. Deze spots zijn er voor bedoeld om al de hoeken en wanden te verlichten. Nadat dit voltooid is kan dit aangevuld worden met dezelfde spots of spots met een kleinere of grotere gradenhoek die bepaalde eye-catchers / producten / reclame extra in het licht zetten.

 

Advies en projectrealisatie

Naast de gigantische collectie die u direct online kunt bestellen kunt u ons ook bellen voor advies op maat / op locatie en projectrealisatie. Onze verlichting specialisten komen in overleg graag bij u langs om advies te geven voor uw bedrijf (-sruimte). Daarbij is het mogelijk om de realisatie hiervan in ons beheer of met advies van ons te laten uitvoeren.

Bel ons op 030 – 6339653 of vul het onderstaande aanvraagformulier om te overleggen voor de mogelijkheden.

 

Offerte / informatie aanvragen

 

 

Meer lampen

Klik op onderstaande buttons voor:

Alle hanglampen Alle kroonluchters Alle plafondlampen Alle wandlampen Alle vloerlampen Alle tafellampen Alle lampenkappen Alle buitenlampen